3 tips voor een betere nachtrust

Slaap is belangrijk. Wie een gezond, productief leven wil leiden, heeft veel baat bij een goede nachtrust. Met deze droomtips slaap je straks als een roos.
3 tips voor een betere nachtrust

Sleep spindles

Gedurende de nacht zijn er momenten dat onze hersenen heel actief zijn. Die ‘sleep spindles’ zorgen ervoor we geluid en andere zintuiglijke informatie niet registreren en dus doorslapen. Naarmate we ouder worden, produceren we minder ‘sleep spindles’ en zijn we dus gevoeliger voor geluiden in onze slaapomgeving. Oordopjes kunnen deze geluiden dempen zodat jij ongestoord verder kan slapen.

Muziek

Kom je moeilijk in slaap? Mediteren kan helpen om een betere nachtrust te bereiken. Een korte mediteersessie van 10 tot 15 minuten helpt je al relaxed de nacht in te gaan. Op Spotify vind je verschillende ‘sleep sounds’-afspeellijsten die je helpen ontspannen.

Matrasmagie

Het is geen hogere wiskunde: voor een goede nachtrust is een goed bed essentieel. De grootte is belangrijk: je hebt immers genoeg ruimte nodig om je uit te rekken, te draaien en te bewegen, zonder de rand van je bed te voelen. Veren in je matras isoleren de bewegingen van jou en je partner, zodat je elkaar niet stoort. Kies een matras dat bij jou past. De Zweedse beddenfabrikant Hästens heeft bijvoorbeeld modellen met een stevig matras (zoals ‘Luxuria’) en modellen met een zachter comfortmatras (zoals ‘Auroria’).

Laatste nieuws