Zo maak je je garderobe lenteproof

Tijd voor een grote schoonmaak.
Garderobe

Nu de eerste dagen van maart erop zitten en de officiële start van de lente dus echt bijna binnen handbereik is, wordt het tijd om kritisch door je garderobe heen te gaan en deze klaar te stomen voor het voorjaar.

In en uit

Maak deze week tijd vrij om je kledingkast in de duiken en alles eruit te halen. Een deel van de dikke truien kunnen opgeborgen worden, terwijl je de voorjaarsrokken en -jurken juist te voorschijn haalt. Vind je allerlei items die je eigenlijk vergeten was of die je al lang niet hebt gedragen? Wees eerlijk en besef dat de kans groot is dat je het de komende tijd ook niet zal dragen. Maak er dus iemand anders blij mee of breng het weg voor het goede doel.

Het fijne aan deze grote schoonmaak is dat je de ruimte die je in je kast gecreëerd hebt, op kan (en moet, toch?) vullen met nieuwe items. Bij webshops zoals die van Anna van Toor shop je verschillende merken die je met elkaar combineert om zo in een hele eigen look te verschijnen.

Combineren

Nu je die voorjaarsrokken en -jurken in je handen hebt gehad, wil je ze natuurlijk het liefst meteen dragen. Gelukkig kan dat ook, mits je goed combineert. Boven een fleurige rok kun je een dikkere top of trui dragen in een eveneens vrolijke kleur en ook een jurk kun je daarmee combineren. Wil je een iets chiquere look? Een mooie colbert of wollen vest is ook perfect.

Bloemen, pastelkleuren en kant zorgen heel gemakkelijk voor een zomerse look en maken vrolijk. Geef de romantisch en luchtige items en die met fleurige print dus een plekje voorin de kledingkast en combineer met leer of denim voor een nu nog stoere outfit.

Jas wordt jack

Nu je toch lekker aan het combineren bent en dus verschillende laagjes aantrekt, hoeft die dikke winterjas echt niet meer elke dag. Vervang je warme mantel dus door een dunner exemplaar zoals een sportieve jas als deze van reset en kies daar een mooie, warme shawl bij uit. Een goede combinatie voordat we de iconische trenchcoat weer aan kunnen.

Laatste nieuws