Zo zorg je voor een wit gebit

Elegance geeft tips voor een stralende, witte lach.

Regelmatig een glas rode wijn en een kop koffie om 's ochtends op te starten: we maken ons er allemaal schuldig aan. En dan hebben we nog gezwegen over de hoeveelheid thee die we de afgelopen maanden gedronken hebben. In deze drie dranken zit tannines die zich hechten aan tandplak en zo verkleuring van je gebit veroorzaken. Hier korte metten mee maken? Elegance geeft tips.

Tips

Drink allereerst niet teveel rode wijn, koffie en thee. Drink je wel een van die drie drankjes, consumeer daarna voldoende water, want water kan verkleuring enigszins tegengaan. Nog een tip: zowel in zwarte als groene en witte thee zitten tannines, maar je hebt zelf invloed op de hoeveelheid. Hoe langer je de thee namelijk laat trekken, hoe meer tannines de kop bevat.

Tot nu toe hebben we ons gefocust op dranken, maar ook eetwaar kan voor verkleuring zorgen. En dan hebben we het niet alleen over snoep, maar ook de kleurstoffen in bessen en bieten en het hoge zuurgehalte in augurken zorgen bijvoorbeeld voor verandering van kleur. Ai...

Al dat lekkers helemaal laten staan hoeft niet, maar houd je inname in de gaten. Bovendien zijn er nog meer foefjes waarmee je verkleuring kunt beperken, zoals met deze witte tanden tips.

Lees verder op de volgende pagina.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5fcb2eaf2cdfb', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });