De Bijenkorf viert 150e verjaardag

Zo wordt de verjaardag gevierd.
De Bijenkorf

Dit jaar bestaat de Bijenkorf 150 jaar. Vanaf deze maand wordt het feestjaar vol bijzondere etalages, exclusieve jubileumproducten en verrassende events ingeluid.

Geschiedenis

Dit jaar is het anderhalve eeuw geleden dat Simon Philip Goudsmit zijn kleine fourniturenwinkel ‘Magazijn de Bijenkorf’ op de Nieuwendijk in Amsterdam begon. Zijn opvolger liet de huidige winkel aan de Dam ontwerpen en dat werd Neerlands allereerste warenhuis dat in 1914 werd geopend. En kijk eens tot wat dat allemaal is uitgegroeid... Anno 2020 heeft de Bijenkorf zeventien vestigingen.

Meer weten over de historie en ontwikkeling van het warenhuis? Voor de verjaardag brengt De Stichting Cultureel Erfgoed een boek, De geschiedenis van een iconisch warenhuis. De Bijenkorf 150 jaar, uit dat je met behulp van foto's van alles vertelt over het verloop.

Jubileum

Niet geheel verrassend is het feit dat dit jubileum groots gevierd wordt. Het hele jaar staat, vanaf deze maand, in het teken van de 150e verjaardag. Allereerst maken 150 verschillende merken een unieke uitvoering van hun meest iconische product. Merken die die uitdaging aangaan? Denk aan Ted Baker en Isabel Marant Étoile. Die twee komen met een bijzondere uitvoering van een kledingstuk. (De reden dat wij niet kunnen wachten!) Ook andere merken, zoals woon- en accessoiremerken, doen mee. Zo is bekend dat Dopper en KitchenAid voor deze gelegenheid eenmalig een exclusief product uitbrengen. Duimen voor een nieuw keukenapparaat in een vrolijk jasje...

De reden dat wij soms, ook als we ons voorgenomen hebben het niet te doen, toch een vestiging binnenstappen, komt door de uitnodigende etalages. Illustrator Timo Kuilder zorgt met de fraaie illustraties en decorstukken voor oogverblindende vitrines en dit jaar beloven die nog verrassender worden. Zo zullen ze later dit jaar in het teken staan van het ontstaan van mode in verleden, heden en toekomst.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5fcc27935a67b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws