Recept: groene asperges met gerookte eendenborst en framboos

Perfect voor de paasbrunch.
Paasbrunch

Een gemoedelijk paasontbijt of -brunch is een fijn moment van de dag, maar vereist wel enige voorbereiding. Elegance is dus alvast begonnen met de selectie van gerechten en deelt een smakelijke brunch-dish met groene asperges en gerookte eendenborst.

Brunch

Tip van de redactie: organiseer geen paasontbijt, maar een brunch. Dit is niet alleen aan te raden omdat de familie uitgeslapen aan tafel verschijnt, maar ook omdat jij meer tijd hebt om de gerechten te bereiden en op te dienen. Win-win.

Extra fijn is dat je tijdens een brunch nog vrijer bent om zoete en hartige gerechten met elkaar af te wisselen. Houd het dus niet bij paascroissants en gekookte eieren, maar zet ook groente en vlees op tafel, zoals in dit gerecht.

Ingrediënten

(voor vier personen)

8 groene asperges, gekookt
90 gram gerookte eendenborstfilet
125 gram frambozen
5 el frambozendressing
3 takjes kervel

Bereidingswijze

1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. 2. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en kook ze in 3 minuten beetgaar. 3. Leg de asperges op een mooie schaal en besprenkel met de helft van de frambozendressing en een paar slagen zwarte peper. 4. Leg ook de frambozen en eendenborst erbij, besprenkel met de overgebleven dressing en garneer met geplukte kervel.

Wil je verzekerd zijn van de juiste boodschappen? Dit gerecht is te bestellen via de supermarkt-app Crisp.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5fcc2db80fae7', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws