Speel Monopoly met de Van Gogh Museum-editie

Een leuk en leerzaam spel!
Van Gogh

Vraag je ons om onze favoriete spellen, dan zullen we ongetwijfeld onder andere Monopoly opnoemen. En aan de cijfers te zien, zijn wij duidelijk niet de enigen, want Monopoly is een van de best verkochte en meest populaire bordspellen ter wereld. Een bewijs dat het spel nog steeds een succes is, is het feit dat er speciale edities op de markt blijven komen, zo ook deze Van Gogh Museum-editie.

Spelletjes

Naast lezen en videobellen worden er ook veel spelletjes gespeeld in deze crisistijd. En terecht, want het is gezellig om met elkaar om de tafel te gaan zitten en veel spelletjes zijn leerzaam en tijdrovend. Normaal is dat tijdrovende misschien een nadeel van Monopoly, maar nu is dat extra fijn, toch?

Zet dus een grote kop thee, leg wat bonbons of andere lekkernijen op een etagère en haal dat bordspel maar tevoorschijn, of pak het helemaal anders aan en vervang je oude door de nieuwe editie die in samenwerking met het Van Gogh Museum is ontwikkeld.

Van Gogh

Tuurlijk ga je voor de laatste optie, want deze editie is extra leuk. Waarom? Allereerst omdat je het leven van Vincent van Gogh aan de hand van geselecteerde werken uit de collectie van het Van Gogh Museum volgt en die werken verschillende periodes uit zijn leven weergeven.

De plekken waar Van Gogh woonde, inspireerde hem tot het maken van zijn kunstwerken. Met deze editie reis je zodoende met de kunstenaar mee naar die plekken: vanuit Nederland via België naar Frankrijk. Onderweg ontdek je van alles over de schilderijen die hij in die landen maakte.

Bonus: voor deze unieke Van Gogh Museum editie zijn er twee exclusieve pionnen gemaakt die alleen bij deze editie verkrijgbaar zijn: een verftube en het bed uit Van Goghs bekende schilderij De slaapkamer. En ook de welbekende 'Kans' en 'Algemeen Fonds' kaarten kregen een Van Gogh-sausje, want 'Kans' is ‘Postkantoor’ geworden en 'Algemeen Fonds' heet nu ‘Kunstenaarsvereniging’. Van Gogh alom dus.

Klik hier om het spel te bestellen.

Laatste nieuws