In deze museumtentoonstelling staat de geschiedenis en de beleving van muziek centraal

Museon brengt muziek en musea samen. In dat museum in Den Haag is namelijk van 3 oktober 2020 tot en met 12 september 2021 de tentoonstelling MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé te zien.
MUSIC!

MUSIC!

De volledige naam, MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé, zegt het al: deze tentoonstelling neemt jong en oud mee op een muzikale wereldreis. Het zal bestaan uit dertig interactieve stations die uitnodigen om samen actief muziek te ervaren en zet zo, naast de geschiedenis van muziek, ook de beleving ervan centraal.

Interactief

Tijdens een bezoek aan Museon zal je niet alleen muziek horen, maar het ook maken en voelen. Bang dat je daar niet muzikaal genoeg voor bent? Geen paniek. Voor deze originele tentoonstelling is nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen genoeg. Noten kunnen lezen is dus niet noodzakelijk, je oren en hersenen doen hun werk.

Speciale paviljoens

Naast dat de tentoonstelling interactief is, is er ook ruimte voor beweging. Zo zijn er paviljoens waar alles draait om dansen. Zo kun je voelen hoe de moderne Whip-Dance, MC Hammer in de jaren negentig, de Charleston of een Middeleeuwse dans aanvoelt.

Fan van Beethoven? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Er is namelijk een speciaal paviljoen gewijd aan het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven. Exclusief voor MUSIC! nam het Beethoven Orkest Bonn het tweede deel van zijn Negende Symfonie op. Met de nieuwste 3D-opnametechnologie ervaar je die muziek terwijl je midden in het orkest zit. Ogen dicht, en genieten maar.

Laatste nieuws