Tiffany & Co maakt primeur in de juwelenindustrie

Een primeur in de juwelenindustrie: Tiffany & Co zal vanaf oktober de volledige reis van haar nieuw gewonnen, individueel geregistreerde diamanten (0,18 karaat of groter) delen met haar klanten.
Diamanten

Transparantie

Met het oog op welzijn van mens en natuur worden steeds meer bedrijven en merken transparanter wat de herkomst van hun producten betreft. Zo ook het altijd hebberigmakende Tiffany & Co. Vanaf oktober zal de juwelier een nieuwe stap zetten in de traceerbaarheid van de diamanten die het merk voor haar juwelen gebruikt.

Al in 2019 werd aangekondigd dat Tiffany & Co de eerste wereldwijde luxe juwelier zou worden die de herkomst van individueel geregistreerde diamanten zou verstrekken.

Informatie

Hoe je dat precies voor je moet zien? Als je in oktober of later een juweel met diamant(en) bij de juwelier koopt, zal met jou, als Tiffany-klant zijnde, worden gedeeld uit welke regio de edelsteen komt of welk land het land van herkomst van de diamant is. Samen met de plaats waar de edelsteen is geslepen en gepolijst; beoordeeld en verzekerd is van kwaliteit, plus de plaats waar die in het sieraad is gezet. Extra fijn: de informatie wordt bovendien afgedrukt op het Tiffany Diamond-certificaat dat je bij aankoop ontvangt.

Laatste nieuws