Het belang van kwalitatief beddengoed

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Investeer dus zeker in kwalitatief beddengoed.
Goede nachtrust

Op het gebied van beddengoed hebben we tegenwoordig behoorlijk wat te kiezen. De meest mensen kijken enkel naar de uitstraling en de prijs wanneer zij nieuw beddengoed kopen. Er wordt niet vaak gekeken naar de kwaliteit. Toch moet dit wel een belangrijke factor zijn wanneer je beddengoed gaat kopen. Om jou hiervan te overtuigen, lees je hier wat het belang is van kwalitatief beddengoed.

Betere nachtrust

Een dekbed levert een belangrijke bijdrage aan jouw nachtrust. Zo slaap je op koude dagen bijvoorbeeld beter onder een dekbed met een hoge isolatiewaarde. Een goede nachtrust valt of staat overigens niet alleen met een goed dekbed. Nee, want ook de dekbedovertrek speelt hierin mee.

Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Veel mensen denken dat de overtrekken onderling maar weinig van elkaar verschillen. Dit is een misvatting, want er zit wel degelijk verschil in. Zo worden er verschillende materialen gebruikt voor het vervaardigen van dekbedden. Het materiaal kan van invloed zijn op jouw nachtrust.

Ben je bijvoorbeeld allergisch voor een bepaald materiaal dat voor de productie van jouw dekbedovertrek of kussensloop is gebruikt? Dan slaap je hier slecht onder. Als gevolg van de allergische reactie kun je jeuk krijgen, waardoor je minder vast slaapt. Dit zorgt ervoor dat je ’s ochtends minder uitgeslapen wakker wordt. Indien je allergische reacties krijgt van bepaalde materialen, moet je hierop letten bij het kopen van beddengoed.

Betere vochtopname

Zowel op warme als op koude dagen kan ons lichaam ’s nachts transpireren. Het is van belang dat zweet niet op ons lichaam blijft staan. Indien er tocht onder de deken komt, kan dit voor een verkoudheid zorgen. Kies daarom altijd voor beddengoed dat vocht opneemt. Veel mensen denken dat dit vanzelfsprekend is, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk ook kussenslopen, hoeslakens en dekbedovertrekken die niet of nauwelijks vocht openen. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Een overtrek en kussensloop van glanssatijn neemt vocht bijvoorbeeld minder goed op dan een Essenza dekbedovertrek van katoensatijn. Kijk daarom ook naar de vochtopname wanneer je een nieuw dekbed zoekt.

Je geniet er langer van

Ben jij iemand die altijd voor het goedkoopste beddengoed gaat? Dan is de kans groot dat je behoorlijk vaak een nieuwe kussensloop, matrashoes of dekbedovertrek moet kopen. Goedkoop beddengoed is namelijk van mindere kwaliteit. Het materiaal is vaak dunner, waardoor dit eerder slijt wanneer je het regelmatig wast. En wanneer het beddengoed versleten is, scheur je het sneller kapot. Duurder beddengoed wordt doorgaans vervaardigd met materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor kan het beddengoed beter tegen regelmatig wassen en daarnaast scheurt het minder snel kapot. Op de korte termijn lijkt goedkoop beddengoed een goede keuze, maar op de lange termijn ben je beter af met duurder, kwalitatief beddengoed.

Laatste nieuws