Dit is wat de collectie tussen UNIQLO en Jil Sander ons gaat brengen

Dit najaar lanceert het Japanse modemerk opnieuw een collectie in samenwerking met de Duitse ontwerpster Jil Sander. Dit keer belooft het ons iconische en elegante items te brengen. Wat is er aan deze collectie anders dan in 2009? Elegance sprak Uniqlo en verteld ons o.a over de vernieuwde key pieces...
Dit is wat de collectie tussen UNIQLO en Jil Sander ons gaat brengen

Wat kunnen we verwachten van de collectie?

De Fall / Winter 2020 +J-collectie bevat stijlvolle essentials voor vrouwen en mannen. De collectie is te benoemen als een verlicht understatement en bestaat uit veelzijdige, iconische stukken. Volumineuze en oversized silhouetten naast fijn maatwerk en verfijnde details vormen samen een algeheel evenwicht tussen proportie, gemak en comfort. Een verscheidenheid aan kwaliteitsmaterialen varieert van functionele stoffen tot een visgraat tweed. Verschillende weefsels en kenmerkende details als een dubbele borstzak animeren de stukken met een bijna voelbare snit.

In hoeverre verschilt deze van de vorige samenwerking of juist niet? Wat is er deze keer anders aangepakt?

We hebben de +J-collectie in 2009 aangekondigd onder het thema 'Open the Future',; het aanbieden van een nieuwe standaard voor iedereen. Meer dan elf jaar later zijn er andere tijden en wensen. Tegenwoordig zoeken mensen naar kleding die eenvoudiger en (nog) essentiëler is voor hun garderobes. De +J collectie is geschikt voor hedendaagse behoeften vanwege zijn eenvoud, kwaliteit en aandacht voor detail in overeenstemming met de LifeWear-filosofie van UNIQLO. Deze filosofie streeft naar gemak, eenvoud en kwaliteit om het leven van de drager gemakkelijker te maken. We concludeerden dan ook dat het tijd werd om de +J-visie met een nieuwe lijn voort te zetten die voldoet aan de behoeften van vandaag.

Focus items uit de collectie?

Op maat gemaakte jassen en gabardine-broeken van wol. Beiden hebben een strakke maar elegante afwerking. Luxe oversized shirts in een klassiek palet van ivoor tot zwart en wit, of met speelse, contrasterende kleurpatronen. De truien zijn prachtig gebreid en gemaakt van fijn kasjmier tot extra fijne merinowol, maar ook blends van verschillende soorten wol komen naar voren. De lange gebreide jurken en een verfijnde rok stralen energie en puurheid uit.

Benieuwd? De collectie bekijk je via deze link.

Laatste nieuws