Terugblik jaarhoroscoop 2020: maagd 24 augustus t/m 22 september

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?
Terugblik jaarhoroscoop 2020: maagd 24 augustus t/m 22 september

Persoonlijk

Jupiter in Steenbok brengt in je leven een zalvende energie die jou helpt om wrok, verbittering, woede of andere negatieve bagage achter je te laten. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke groei.Vooral door op reis te gaan, kun jij je ontwikkeling een extra impuls geven. Het oppakken van een studie kan hetzelfde effect hebben, maar dan zit je met je neus in de boeken, terwijl het meer impact heeft als je leert door ervaring, door sensorische informatie die binnenkomt via je zintuigen. De geuren en kleuren van een andere cultuur zijn bij uitstek geschikt om jou inspiratie en nieuwe inzichten te brengen. Verder dienen zich mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen als coach of leraar. Je kunt anderen helpen om te analyseren hoe hun problemen eruitzien en je kunt ze coachen om een uitweg te vinden. Of het nu gaat over lichamelijke, emotionele of financiële problemen, je komt vaak met een goed inzicht. Heb je ambities in de richting van een gevend beroep, dan is 2020 een uitstekend jaar om dit op te pakken. Maar je kunt anderen ook heel goed helpen buiten de werksfeer. Als vrijwilliger bijvoorbeeld of door vrienden een-op-een bij te staan. Het gaat erom dat jij de geestelijke rijkdom waarover je beschikt, deelt met anderen. Dat is de opdracht van Jupiter en het kan haast niet anders of je vindt het heerlijk die opdracht uit te voeren.

Liefde 

Neptunus bevindt zich al een aantal jaren in het teken Vissen. Dat sterrenbeeld is je natuurlijke tegenpool. Je kunt je voorstellen dat Neptunus daarom impact heeft op liefde en relaties. Met Neptunus is het verlangen naar de ware, die ene, enorm. Je wilt helemaal opgaan in de ander en droomt zoete dromen van de grote liefde. Is er al een partner in je leven, dan kan de praktijk wat tegenvallen en kun je teleurgesteld raken omdat hij (of zij) geen godheid is, maar een mens met zwakheden en eigenaardigheden. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je weggaat, maar het kan wel gebeuren dat je jezelf terugtrekt. Die ander moet maar begrijpen wat hij (of zij) verkeerd heeft gedaan. Dat is niet helemaal fair. Als je je partner een eerlijke kans wilt geven, zal je moeten zeggen wat er in je omgaat, en die ander bij je leven moeten betrekken. Je kunt niet verwachten dat diegene over paranormale gaven beschikt en jouw gevoelens kan ‘lezen’. Als je single bent, droom je vaak en intens over de grote liefde. Je wilt zó graag, dat je de ander soms te snel tot de man (of vrouw) van je leven bombardeert. Als je vervolgens ontdekt dat diegene het toch niet helemaal is, volgen de verwijten en de teleurstelling. In 2020 is het belangrijk om je tijd te nemen om een partner te leren kennen, voordat je grootse en meeslepende uitspraken doet zoals ‘ik houd van jou’.

Carrière 

In 2020 geniet je van de aandacht van Jupiter in het verwante teken Steenbok. Dat brengt je een zee aan mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen en te laten zien wat je kunt. ‘Iedereen’ wil met jou werken, iedereen ziet mogelijkheden om ‘leuke dingen’ met jou te doen. Sowieso ontmoet je allerlei mensen die jou op een of andere manier op weg helpen. Er is één ‘maar’; in een zee van mogelijkheden kun je verdrinken. Dat geldt ook voor de vele ‘buitenkansjes’ die dit jaar op je pad komen. Je zult echt selectief te werk moeten gaan. Denk aan het spreekwoord ‘beter één vogel in de hand van tien in de lucht’. Dat is precies wat je een aantal keren zult merken. Jupiter heeft er nu eenmaal een handje van om de dingen in overvloed op je pad te brengen. Wat Jupiter ook met je doet, is dat je meer dan normaal in jezelf gelooft, waardoor je makkelijker achter je comfortabele bureau vandaan durft te komen. Je bent positiever en durft meer. Zo’n positieve houding dwingt natuurlijk succes af. Zelfkritiek is voor Maagd misschien wel de meest beperkende factor on the road to succes. Omdat je die in 2020 tot zwijgen weet te brengen, is er eigenlijk niets meer dat je tegenhoudt. Aan ijver en vaardigheden had je sowieso al geen gebrek.

Laatste nieuws