Terugblik jaarhoroscoop 2020: schorpioen 23 oktober t/m 22 november

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?
Terugblik jaarhoroscoop 2020: schorpioen 23 oktober t/m 22 november

Persoonlijk

Jouw persoonlijke planeet Pluto verbindt zich een groot deel van 2020 met de geluksplaneet Jupiter. Dat versterkt je optimisme en het geloof in jezelf (en in anderen). Het brengt je ook succes en geluk bij alles wat je onderneemt. Je zult ontdekken dat er veel in je leven is om dankbaar voor te zijn en daar alleen al word je blij van. Als Schorpioen koester je meestal wel een wrokje of twee vanwege dingen die anderen jou in het verleden hebben aangedaan. Het mooie van Jupiter is dat deze planeet je kan helpen om dat los te laten, er overheen te stappen of de ander vanuit het diepst van je hart te vergeven. En dat is misschien wel het mooiste dat jou in 2020 kan gebeuren, want als wrokkige gevoelens verdwijnen is er meer ruimte voor mooie en positieve inzichten. Als Jupiter zich met je bemoeit is er veel dat je in de schoot geworpen krijgt, maar er is een kleine catch. Het is ook de bedoeling dat je het geluk en de rijkdom die jou ten deel valt, deelt met anderen. Daar is niet elke Schorpioen even goed in. Je wilt misschien wel delen, maar alleen met diegenen met wie je een intieme band hebt: je beste vriendin, je partner, familie. Maar Jupiter wil zo graag dat je wat grootser durft te denken en lief te hebben. Dat je ook durft te delen met de mensen die je niet kent.

Liefde 

Met Uranus in je natuurlijke tegenpool Stier, neemt de liefde verrassende wendingen. Je kunt verliefd worden op een man (vrouw) die het bijzonder lastig vindt om zich te binden. Dat vind je misschien ingewikkeld en je kunt geplaagd worden door jaloezie, verlatingsangst en eenzaamheid…, maar het prikkelt ook je fascinatie. Je wilt alles over hem (haar) weten, je kunt je weer verliefd voelen alsof je zestien bent en het de eerste keer is dat je kennismaakt met deze heftige gevoelens.Ben je single, dan kunnen die hevige emoties lastig genoeg zijn, maar als jij je hart of je hand al had beloofd aan een betrouwbare en liefhebbende tegenpartij, dan kan 2020 bijzonder gecompliceerd worden. Dan moet je keuzes maken terwijl je hart zich niet laat dwingen. Dat zijn de ingrediënten voor een klassiek drama en eigenlijk is er niemand die je kan helpen om hieruit te komen. Dat moet je helemaal zelf doen. Misschien kom je tot een originele en vrijzinnige oplossing – een open huwelijk? – of misschien merk je dat die verliefdheid eigenlijk niet gaat om hem, maar om je eigen behoefte aan meer ruimte en vrijheid. En zodra je dat binnen je vaste relatie weet te creëren kom je weer tot jezelf. Ook een typische Uranus-situatie: we gaan uit elkaar maar we blijven beste vrienden. Kortom, saai wordt het niet en je kunt nog alle kanten op.

Carrière 

Pluto staat al een aantal jaren in Steenbok. Dat heeft jou geholpen om je te verzoenen met de eisen die de maatschappij aan je stelt. Misschien was jij altijd een beetje een buitenstaander op je werk. Maar tegenwoordig hoor je er echt bij en is je eigenzinnigheid welkom, omdat je waarschijnlijk hebt geleerd om kritiek in ‘hapklare brokken’ te brengen. Je kunt daardoor bijzonder tevreden zijn met jezelf en de resultaten, ook in financieel opzicht. Tegelijkertijd kun je soms het gevoel hebben dat je aan authenticiteit inlevert. Dan zou je alles wat je hebt opgebouwd willen afbreken en opnieuw beginnen. Wees niet te drastisch. Juist binnen de huidige carrièresetting valt er in 2020 nog veel te leren. Dat je verzet voelt is logisch, na zo’n lange periode in het harnas van Steenbok, maar blijf je focussen op de groei die je door hebt gemaakt en die nog steeds doorzet, zeker nu ook Jupiter je helpt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat geen enkele Schorpioen in 2020 een carrièreswitch maakt. Toch is het dan waarschijnlijk gunstiger om een stap omhoog te doen binnen hetzelfde bedrijf of dezelfde branche dan een radicale omslag te maken. Houd je doel voor ogen. Als je er gestaag aan blijft werken, kun je ook in 2020 weer een verbetering zien van je positie. Het enige dat nodig is: geloven in jezelf, ijver en toewijding. Maar dat je dat in huis hebt, heb je de afgelopen jaren wel bewezen.

Laatste nieuws