Terugblik jaarhoroscoop 2020: boogschutter 23 november t/m 22 december

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?
Terugblik jaarhoroscoop 2020: boogschutter 23 november t/m 22 december

Persoonlijk

De Zuidelijke Maansknoop staat in 2020 in het teken Boogschutter. Dat zorgt ervoor dat er veel aandacht uitgaat naar je verleden. Je zult vaak nadenken over dingen die vroeger gebeurd zijn en die jou hebben gebracht waar je nu bent. De vraag komt ook op: had ik dingen anders kunnen of moeten doen? Wat ben ik onderweg kwijtgeraakt? Was dat de schuld van de ander of had ik er zelf ook een hand in. Wat kan ik leren van het verleden en hoe kan ik voorkomen dat ongewenste patronen zich herhalen? De Zuidelijke Maansknoop kan ook mensen en situaties uitnodigen waarmee je nog een appeltje te schillen hebt. Of misschien juist iets goed te maken. Het helpt als je radicaal eerlijk kunt zijn tegen jezelf en vervolgens tegen anderen. Nu heb je, door de samenstand van Jupiter en Pluto, de neiging om bang te zijn voor de tocht naar het diepste en donkerste deel van je geest. Maar als je je bevallige hoofd in het zand steekt, stagneert je ontwikkeling. Dan kun je eindeloos malen en merken dat je niet verder komt. Het is de kunst om toch de beerput open te gooien. Deel met anderen wat je dwarszit, waar je bang voor bent, waar je je voor schaamt en waar je je schuldig over voelt. Dat kan het begin zijn van een omslag die jou een gelukkiger mens zal maken.

Liefde 

Omdat jouw persoonlijke planeet Jupiter contact maakt met de intense en transformerende planeet Pluto kan er in je hart ontzettend veel worden losgemaakt. Ben je single, dan kun jij je als een magneet aangetrokken voelen tot iemand die precies weet waar bij jou de kwetsbare plekken zitten. Enerzijds voel jij je daardoor gezien door hem (haar), dit zou zelfs de liefde kunnen zijn waarnaar je al je hele leven op zoek bent. Anderzijds, als die ander niet goed omgaat met de macht die hij (zij) over jou heeft, kun je ook enorm pijn worden gedaan. Toch kan het dan heel lastig zijn om je van diegene los te maken. Love hurts… En hoe meer pijn het doet, hoe meer liefde jij lijkt te voelen. Het is daarom misschien niet per se het beste jaar om een nieuwe vaste relatie te beginnen, hoe groot de verleiding ook is om meteen bij hem in te trekken. Je zou verstrikt kunnen raken in een soort Fifty shades of grey. Boogschutters met een vaste partner kunnen uitzoeken of er dingen zijn uit het verleden, die een toekomst vol liefde in de weg staan. Patronen die erin geslopen zijn en die de intimiteit verstoren, kunnen doorbroken worden. Maar daar is openheid en inzet voor nodig. Voor niets gaat nu eenmaal de zon op. Heb je de moed om de moeilijke stukken in je relatie aan te gaan, dan kan 2020 een prachtig keerpunt brengen, het jaar waarin je na een soort crisis elkaar opnieuw ontdekt.

Carrière 

Met je persoonlijke planeet Jupiter het hele jaar in het teken Steenbok is er een overweldigend verlangen om te bewijzen wat je kunt. Je hebt er vrijwel alles voor over om te laten zien wat je waard bent. Overwerken? Vakantiedagen inleveren? Pauzes overslaan? Werk mee naar huis nemen? Geen probleem. Wat telt is niet hoe hard je moet afzien, maar het resultaat. Dat zal er ongetwijfeld naar zijn. Maar zoals je in ‘Liefde’ en ‘Persoonlijk’ hebt kunnen zien, bemoeit Pluto zich ook met je. Dat betekent dat jouw verlangen naar macht door anderen niet altijd wordt geapprecieerd. Je kunt gezien worden als manipulatief of geheimzinnig. Zelfs als je dat helemaal niet bent. Je kunt ook geconfronteerd worden met de manipulatieve en geheimzinnige kant van collega’s. Dat kan je onzeker en achterdochtig maken. Zodat je niet meer weet wie je kunt vertrouwen. Daar kunnen de planeten zo één twee drie geen antwoord op geven, maar het is belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. En nog veel belangrijker is het om je enthousiaste tong in bedwang te houden. Als je te snel je conclusies deelt en ze blijken niet te kloppen, dan kan iemand zich tegen je keren. Het is in 2020 belangrijk dat je voorzichtig en met tact te werk gaat en rustig bouwt aan je plannen.

Laatste nieuws