Terugblik jaarhoroscoop 2020: steenbok 23 december t/m 20 januari

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?
Terugblik jaarhoroscoop 2020: steenbok 23 december t/m 20 januari

Persoonlijk

Jouw eigen planeet Saturnus staat een groot deel van 2020 op de best denkbare plek, namelijk in Steenbok, jouw eigen teken. En Steenbok krijgt ook nog eens bezoek van de geluksplaneet Jupiter. Het kan bijna niet mooier en je kunt nu oogsten waar je de afgelopen jaren zo hard voor hebt gewerkt. Je hebt ongetwijfeld veel moeten opruimen en accepteren om te kunnen groeien en dat was beslist geen pijnloos proces.Op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling is er nu vooral rust, balans en optimisme. En een gevoel van onoverwinnelijkheid, nadat je ongeveer elk obstakel hebt overwonnen dat er op je pad kwam. Dat wil niet zeggen dat er in 2020 geen enkele moeilijkheid meer op je wacht, maar je hebt nu zoveel ervaring dat je er niet koud of warm meer van wordt. Jij laat je niet meer van je stuk brengen door een kleine tegenslag en paradoxaal genoeg nog minder door een grote. Je hebt namelijk ontdekt dat alles wat er gebeurt in het leven, jou helpt om sterker te worden. Waarschijnlijk is ook je lichaam in topvorm, waardoor je voelt dat je de energie hebt om te doen wat je wilt. Het leven kan voelen als één groot cadeau, je hoeft alleen maar je hand uit te strekken en het in ontvangst te nemen. En dat elke dag opnieuw.

Liefde 

Je liefdesleven wordt heen en weer geslingerd tussen de invloed van Saturnus en die van Jupiter. Saturnus wil graag dat je voorzichtig bent en in de liefde de kat uit de boom kijkt. Eerst wil je bewijs zien dat hij van je houdt, en dan kun je altijd nog beslissen om je hart aan hem te geven. Jupiter wil juist dat je onvoorwaardelijk open staat, misschien zelfs voor de liefde van méér dan een man!Je kunt daardoor het ene moment overstromen van enthousiasme en liefde, het andere moment neemt de angst om gekwetst te worden het over en lijk je onbereikbaar voor de ander. Daarom is het belangrijk dat een potentiële partner geduld met je heeft, dat hij de tijd neemt om de mooie diamant die je bent, rustig uit te pakken. Het voordeel van deze wat complexe liefdesstrategie is dat de al te snelle jongens afhaken. En dat de goeden overblijven. En zo kan de combinatie van Jupiter en Saturnus de liefde in je leven brengen, maar bij voorkeur via een slow-date. Ook als je een vaste relatie hebt, kun je openstaan voor een ander. Nu ben je als Steenbok hondstrouw en eerlijk, dus je zult jezelf waarschijnlijk niet zomaar in een affaire storten. Toch heeft zo’n ander impact op je relatie. Je zult je partner onbewust vergelijken met de concurrent. Je zult je eigen gevoelens opnieuw onder de loep nemen? Hoe kan dit gebeuren? Probeer er geen conclusies aan te verbinden. Dingen gebeuren soms gewoon. Maak een verre reis met je partner, dan kan het gevoel voor de ander snel verbleken. Je had misschien gewoon behoefte aan wat avontuur.

Carrière 

De samenwerking tussen Jupiter en Saturnus in Steenbok is vooral op het gebied van je carrière goed te merken. Net als in de liefde is hier sprake van een tweespalt. Enerzijds komen er kansen op je pad die bijna te mooi zijn om waar te zijn. En dan zijn ze nog waar ook. Een droombaan waar iemand je voordraagt, een headhunter die belt, opslag of een plek binnen je organisatie die je eigenlijk al jaren wilt veroveren, het is allemaal mogelijk. En je hoeft alleen maar ‘ja’ te zeggen tegen één van de opties. Tegelijkertijd is er de angst om hoog te vliegen en diep te vallen. Je kunt bang zijn dat je het niet kunt waarmaken. Je wordt overvallen door soort faalangst XL, juist omdat de kans die je wordt geboden zo perfect voor jou gemaakt lijkt te zijn. Daardoor zou je een wat vreemde beslissing kunnen nemen. Je zou op het laatst de carrièresprong kunnen afblazen of toch voor je tweede keus kunnen gaan. Vertrouw erop dat je het kunt en dat je dit aanbod dubbel en dwars waard bent. Als iemand deze job aankan, dan ben jij het. Het zou jammer zijn als je straks moet denken: ‘had ik nou maar…’

Laatste nieuws