Terugblik jaarhoroscoop 2020: vissen 19 februari t/m 20 maart

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?
Terugblik jaarhoroscoop 2020: vissen 19 februari t/m 20 maart

Persoonlijk

Neptunus staat in 2020 in zijn favoriete teken Vissen, net als in voorgaande jaren. Dat maakt Vissen nog ‘Vissiger’ dan normaal. En dat betekent op persoonlijk vlak vooral dat de spiritualiteit die bij jou toch al sterk ontwikkeld is, zich verder wil ontplooien. Dat kun je vormgeven door je te verbinden met een kerk of levensstroming die jou verder kan helpen bij de zoektocht naar de perfecte, goddelijke liefde. Misschien dat er iemand in je leven komt die jou kan inspireren, een persoonlijke goeroe. Het kan ook zijn dat je liever handen en voeten geeft aan spiritualiteit door iets te doen voor mensen of dieren in nood. Verder is 2020 een mooi jaar om te breken met slechte gewoontes die de gezondheid ondermijnen. Je voelt je positief en geïnspireerd en dat helpt je om letterlijk het licht te zien. Ineens lukt het om die laatste sigaret uit te drukken, minder wijn te drinken of eindelijk af te rekenen met de kilo’s die je plagen. Misschien dat hier ook een spiritueel aspect om de hoek komt kijken. Omdat je het belang ziet van een zekere abstinentie: een gezonde en nuchtere geest is een voorwaarde om je spiritueel verder te ontwikkelen. Je kunt voelen dat je dat nu nodig hebt. Het is in 2020 goed om de mensen in je leven zorgvuldig te selecteren. Je bent van nature erg beïnvloedbaar en als je wordt omringd door de verkeerde vriend(inn)en, dan val je makkelijk terug in ongezond gedrag.

Liefde 

In de liefde is het belangrijker dan ooit om grenzen te stellen. Met Neptunus in Vissen kan iedereen zomaar jouw hart betreden en dat kan voor anderen erg verwarrend zijn. Misschien dat jij zelf precies weet waar de grens ligt. Jij weet van wie je echt houdt en voor wie je alleen maar een luisterend oor wilt zijn, maar voor anderen is de gevoelskluwen soms lastig te ontwarren. Daardoor kunnen er misverstanden ontstaan met vaste partners en met aanbidders. Bovendien vind je het moeilijk om duidelijk te zijn, omdat je mannen (mensen) niet wilt kwetsen. Voor de man met wie jij je leven deelt is dat nog ingewikkelder dan voor de oppervlakkige passanten. De laatste haken vanzelf wel een keer af. Maar De Man (of Vrouw) voelt zich buitengesloten of afgewezen. Dan kun je wel honderd keer zeggen dat je van hem (haar) houdt, maar dat is niet in staat om de twijfels en onduidelijkheid weg te nemen. Je zult beter moeten leren om duidelijk te zijn en afstand te houden. Daar wordt de vaste relatie veel beter van. Dat is ook eerlijker naar de mannen toe die niet echt in je leven horen, maar die bij jou troost of aandacht zoeken. Je zult zien dat het enorm oplucht als die duidelijkheid er komt, ook al moet je over de angst om te kwetsen heenstappen. De beloning is dat je vaste relatie dieper en beter wordt.

Carrière 

Vissen is van nature al niet zo’n carrièremaker, maar met Neptunus in Vissen heb je nog minder interesse dan normaal in het slijk der aarde en alles wat je ervoor moet doen en vooral laten. Misschien heb je gekozen voor een werkplek waar je voor te weinig geld het zware werk kunt opknappen dat anderen niet willen doen. Misschien heb je de mogelijkheid om te leven van het geld van je partner of van anderen en kun je je uitleven in je kunstzinnige of spirituele talenten. Misschien zit je toch op een degelijke carrièreplek, maar voel je steeds onvrede omdat je liever iets wilt betekenen voor anderen, terwijl dat niet mogelijk lijkt. Wat jouw situatie ook is, je zult de meeste bevrediging voelen als je iets kunt bijdragen aan de wereld, als je dieren of mensen in nood kunt helpen. Voor de een betekent dat letterlijk werken in de opvang, de zorg of de hulp. De ander heeft het al voor elkaar als ze de switch kan maken van een commercieel bedrijf naar een non-profitorganisatie, terwijl ze dezelfde functie vervult, of dat nu marketing is of management. Er is geen haast geboden, 2020 is geen cruciaal jaar voor je carrière, maar blijf de vinger aan de pols houden en vraag jezelf regelmatig: kan ik hier echt het verschil maken en doen wat ik op deze aarde wil doen?

Laatste nieuws