Met deze 4 tips blijven je suède items langer mooi

Een aantal top tips zodat je suède tassen, jassen én schoenen mooi blijven.
suède items mooi

Je kunt wel huilen als je erachter komt dat je spijkerbroek heeft afgegeven op je beige suède tas. Of als je tijdens een boswandeling opeens met je suède laarzen door de modder moet banjeren... De chique stof vergt wat onderhoud, maar toch zijn we er dol op. Daarom onderstaande tips om je suède jassen, tassen en schoenen zo lang mogelijk mooi te houden.

1. Waterafstotend maken

Voordat je je suède items draagt, is het verstandig om ze waterafstotend te maken. Zo voorkom je dat er vlekken ontstaan door bijvoorbeeld het weer (denk aan regen of modder) én het zorgt er ook voor dat je de stof makkelijker schoon krijgt als er wel iets op komt. Spray daarom één tot twee keer per jaar je items in met een waterafstotende spray.

2. Schoonmaken

Met een suèdeborstel, borstel je stof en vuil zo van je items af. Hardnekkige vlek? Met een suède steen/gum kun je vaak het meeste vuil wel verwijderen. Als je suède items erg vies zijn, laat ze dan door een professional schoonmaken. Deze is gespecialiseerd om de meest hardnekkige vlekken, zonder de stof te beschadigen, te verwijderen.

3. Goed opbergen

Draag je je suède items niet? Houd ze dan afgedekt in een doos of dust bag om stofophoping te voorkomen. Ook kunnen ze op deze manier niet vies worden door bijvoorbeeld andere schoenen die ernaast staan. Het is een kleine moeite.

4. Slim aanpakken

Vind je het maar een gedoe dat onderhoud, dan kun je dit voorkomen door slim om te gaan met je suède items. Denk bijvoorbeeld twee keer na tijdens het dragen van een donkere denim met lichtgekleurde suède tas. De denim kan namelijk vlekken op de stof achterlaten. En ondanks dat je je suède items waterdicht hebt gemaakt, wat dient als extra bescherming, is het verstandig om ze niet tijdens slecht weer te dragen.

Laatste nieuws