Dure tas op het oog? 8 Tips om bij te verdienen

Zit je krap bij kas of heb je geld nodig om een spaardoel te bereiken?
Geld verdienen

Zit je krap bij kas of heb je geld nodig om een spaardoel te bereiken, bijvoorbeeld voor een mooie designertas of een droomreis? Dan kun je op zoek naar manieren om extra geld te verdienen. We geven je een aantal ideeën.

1. Geef bijles in iets waar je goed in bent 

Ben je ergens heel goed in en denk je dat je dit op anderen kunt overbrengen? Dan kun je overwegen om bijles te geven. Blonk je bijvoorbeeld op de middelbare school uit in wiskunde, dan kun je bijles wiskunde geven. Je kunt dit zowel aan kinderen als volwassen doen. Er zijn platforms waarop je je kunt aanbieden, maar je kunt ook ouderwets een briefje ophangen in de supermarkt of via via laten weten dat je beschikbaar bent.

2. Investeer in aandelen of cryptovaluta

Toegegeven: deze tip is meer voor de lange termijn. Maar als je spaardoel ook iets voor later is, komt dat mooi uit. Investeren in aandelen of cryptovaluta kan flink lonen, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Het is dus wel verstandig om je er eerst goed in te verdiepen. Laat je desnoods informeren door experts.

3. Verkoop spullen van jezelf of van een ander 

Het verkopen van spullen kan een leuk extraatje opleveren. Kijk allereerst wat je zelf in huis hebt. Houd een grote schoonmaak en zet de spullen die je tegenkomt op Marktplaats. Wat echter nog meer kan lonen, is het opkopen van spullen om deze te verkopen. Als je producten vanuit China inkoopt, kun je voor een hele scherpe prijs inkopen. Een ander idee is om oude meubels op te knappen en vervolgens helemaal opgelapt te verkopen. Dit kan bovendien nog best een leuk werkje zijn!

4. Verhuur je huis of auto

Het vergt even wat moeite, maar je huis verhuren via Airbnb kan voor een aardig zakcentje zorgen. Zeker als je dit elke keer dat je weggaat doet. Heb je een extra kamer? Dan kun je die het hele jaar verhuren. Je mag zelf de prijs bepalen en hoelang gasten maximaal mogen blijven.

Je kunt niet alleen je huis verhuren, maar ook je auto. Heb jij een auto, maar gebruik je die eigenlijk nauwelijks? Dan kun je je aanmelden bij een platform als Snappcar. Het is zonde als de auto stilstaat en nu verdien je er in ieder geval nog iets mee. Je auto is volledig verzekerd tijdens de huurperiode.

Een andere manier om geld met je auto te verdienen in BlablaCar. Mocht je je auto niet volledig uit willen lenen, is dit een goede optie. Als jij via dit platform laat weten dat je naar een bepaalde plaats gaat (of er langs komt), dan kunnen gebruikers ervoor kiezen om tegen betaling mee te rijden. Dit leent zich wel beter voor iets langere ritten.

5. Word een virtual assistent

Steeds meer bedrijven zoeken een virtual assistent. Dit is een prima baan voor erbij: je werkt vanuit huis en je kunt zelf bepalen hoeveel uren je wilt werken. Je hebt geen opleiding nodig om virtual assistent te worden, al kan dat je kansen natuurlijk wel vergroten. Maar in principe volstaat een training.

6. Begin een blog

In het beginnen van een blog gaat wellicht de nodige tijd zitten. Kies je echter voor een onderwerp die dichtbij je hart staat, dan zal het minder als werk aanvoelen en meer als een hobby. Als je eenmaal wat bezoekers hebt getrokken, dan kun je er geld aan gaan verdienen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor Google AdSense, het advertentieprogramma van Google. Dit is een relatief eenvoudige manier om inkomen met je blog te genereren. Ook is het redelijk laagdrempelig: ook met een laag aantal bezoekers kun je meedoen.

7. Vul online vragenlijsten in 

Jouw mening is waardevol voor bedrijven. Door online enquêtes in te vullen, verdien je op een makkelijke manier geld bij. Je zal er misschien niet rijk van worden, maar je verdient toch weer wat extra geld zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen.

8. Bespaar geld 

Een ander manier om te zorgen dat je aan het eind van de maand meer geld overhoudt is door geld te besparen. Er is vast wel iets waarop je kunt besparen. Neem vaste lasten als je energiecontract, internet of verzekeringen eens onder de loep en kijk of dit goedkoper kan. Daarnaast kosten uitjes doorgaans veel geld, dus probeer in plaats daarvan avondjes thuis te organiseren.

Laatste nieuws