De meest sfeervolle woontrends voor 2021

Ben jij toe aan een nieuwe frisse wind door je huis? Een andere sfeer?
Woontrends 2021

Ben jij toe aan een nieuwe frisse wind door je huis? Een andere sfeer? Laat je inspireren door deze vijf woontrends.

1. Op wereldreis

De wereld rondreizen in een gedeeltelijke lockdown gaat 'em niet worden, maar wat je wél kunt doen, is de sfeer van andere werelddelen in huis halen. Van kleuren en prints tot details en accessoires. Combineer die strakke Zweedse houten meubel met Indiase kleurrijke printjes of kies voor batik plaids, kussens en banken. Opvallende stoffen en robuuste meubels. Het draait allemaal om veel kleur, veel accessoires en veel culturele invloeden.

2. Greep naar het verleden

Een mix tussen romantisch vintage interieur met boho bloemetjes, retro accessoires en veel gebruik van suède. Hierbij zien we voornamelijk warme kleuren terug: van donkerrood tot oudroze en van terracotta tot okergeel en zelfs zwarte elementen. Denk aan items als houtkachels, een oude kast, bloemetjesgordijnen of een grote houten eettafel.

3. Japandi

Krijg je het Spaans benauwd van al die kleuren, prints en materialen? No worries: voor de liefhebbers van een strak en rustig design is de stijl Japandi perfect. Ook een wereldse woontrend, maar gespecificeerd op twee landen of werelddelen: Japan en Scandinavië. Denk aan clean ruimtes met veel organische vormen, sobere meubels, weinig accessoires en hele neutrale kleuren. Binnen deze stijl is het aan te raden om de focus op kleine dingen in een ruimte te leggen. Laat één kunstwerk er bijvoorbeeld uit springen, kies voor een opvallende deur of ga voor een bijzondere kleur bank.

4. Duurzaamheid

Natuurlijke en duurzame materialen zoals rotan en bamboe zijn populair. Ook kiezen steeds meer mensen voor meubels en accessoires van gerecyclede materialen. Duurzame producten gaan hand in hand met natuurlijke trends, zoals kleuren als lichtgroen, olijfgroen, beige, okergeel of terracotta.

5. Jungle fever

Een beetje groen fleurt ieder huis op, maar je kunt ook besluiten er een schepje bovenop te gooien en een mini jungle te creëren. In de woonkamer, de keuken en de slaapkamer en op de grond, aan de muur en hangend; je kunt alle soorten planten overal plaatsen. Een prachtig gezicht.

Laatste nieuws