4 Tips voor een Scandinavisch interieur

Een strakke uitstraling, gecombineerd met een verfrissend kleurenpalet en natuurlijke materialen.
Scandinavisch interieur

Tegenwoordig zijn er verschillende populaire woonstijlen om je huis mee in te richten. Een Scandinavisch interieur is niet meer weg te denken uit dat rijtje. De strakke uitstraling van dit interieur, gecombineerd met een verfrissend kleurenpalet en natuurlijke materialen, is tegenwoordig ontzettend populair. Wij delen vier tips om jouw interieur de Scandinavische uitstraling te geven.

Tip 1: Een zacht kleurenpalet

De winters in Scandinavië zijn erg lang en donker en daarom krijgt het interieur vaak een licht kleurenpalet. Zo blijft de ruimte lekker helder. Bij een Scandinavisch interieur zie je vooral een koel kleurenpalet met wit, grijs, zachtroze en lichtblauw. Deze kleuren laten de ruimte niet alleen lichter, maar ook groter lijken. Mocht je toch wat warmte missen in de ruimte, combineer het koude kleurenpalet dan met één warme kleur voor wat extra sfeer. Maak gebruik van donkerbruin of donkergroen in accessoires, zoals een vloerkleed en sierkussens.

Tip 2: Gebruik hout als materiaal

Hout is echt onmisbaar binnen het Scandinavische interieur en dit materiaal komt in allerlei vormen en maten terug. Hout kan gebruikt worden op de vloer, aan de wanden, in de accessoires en in de meubels. Hout matcht goed met het koude en lichte kleurenpalet in de rest van het interieur. Lichte houtsoorten zoals beuken-, berken- en essenhout werken dan ook het beste binnen deze woonstijl.

Tip 3: Natuurlijk licht in huis

Omdat het een groot deel van het jaar erg donker is in Scandinavië, is natuurlijk licht ook erg belangrijk binnen dit interieur. Kies daarom voor de juiste raambekleding voor de ramen in huis. Inbetween gordijnen zijn perfect voor deze stijl. Deze gordijnen laten lekker veel licht door en geven extra sfeer aan de ruimte. Ook witte shutters en houten jaloezieën creëren de ultieme Scandinavische look. Bij deze typen raamdecoratie kan je gemakkelijk zelf het lichtinval bepalen en dit combineren met de gewenste hoeveelheid privacy.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Binnen dit interieur staat less is more echt centraal. Deze woonstijl wordt dan ook gekenmerkt door een opgeruimd en simpel geheel. Je zal binnen een Scandinavisch interieur niet heel gauw een open kast met allerlei rommel tegenkomen. Houd het dus zo clean mogelijk en ga voor simpele accessoires. Kies bijvoorbeeld voor één mooi schilderij in de hal of een grote vaas met droogbloemen op de eettafel. Sierlijke details zie je dus ook niet snel terug in dit interieur. Strakke en moderne objecten zijn de key om alles zo clean mogelijk te houden!

Laatste nieuws