Maatlabels: klein van formaat maar van groot belang

Een maatlabel; het lijkt wellicht iets kleins en onbeduidend, maar is in feite onmisbaar.
@media (max-width: 679px){#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fd21875abd8 img{#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fd21875abd8 img{#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fd21875abd8 img{#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fd21875abd8 img{#fig-60fd21875abd8 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Kleding

Het merketiket in je trui, de wasvoorschriften in het label van je spijkerbroek of die maatlabel van dat rompertje voor je baby. Wat zouden we doen zonder deze etiketten? We weten niet of de kleding zou passen, van welk merk het is of hoe je het het beste kunt wassen. Consumenten vinden snel hun weg in het kledingrek door deze kleine rakkers. Daarnaast is het zo dat je dan bij een volgende aankoop meteen weet van jouw merk wat goed past. Alhoewel labels dus klein zijn van formaat, zijn ze van essentieel belang voor kleding, maar ook linnengoed en handdoeken bijvoorbeeld.

Maatlabels in kleine hoeveelheden

Of je nu hotel manager bent, een franchiser of naaister; iedereen heeft uiteindelijk maatlabels nodig voor kleding, handdoeken of linnengoed. Je wilt per slot van rekening toch dat jouw merk, kledingstuk of ander textielproduct duidelijkheid geeft of dat het merk waarde krijgt. Soms is het lastig om aan professionele labels te komen, zeker als het gaat om kleine hoeveelheden. Dat probleem is verleden tijd want er bestaat een bedrijf die professionele labels maakt in uiteenlopende hoeveelheden. De Dutch Label Shop in Amsterdam maakt labels in diverse getallen die makkelijk online te ontwerpen en te bestellen zijn. Voor zowel de particulier, de kleine ondernemer als voor grote (franchise) ondernemingen.

De Dutch Label Shop

Dit jonge bedrijf dat opgericht is door Arjan en Hielke, twee bevlogen Nederlanders die ontdekten dat het lastig was voor vooral kleine ondernemers om kleine hoeveelheden labels te krijgen en vooral in een kort tijdsbestek, besloten daar wat aan te doen. Hun onderneming zag het daglicht in 2015 in New York. Dat de vraag naar verschillende soorten kledinglabels groot was, werd duidelijk toen de vele bestellingen binnen kwamen stromen. En een jaar na succesvol zaken doen in Amerika, kwam Europa aan de beurt. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 100.000 klanten en opereert het in negentien landen, waaronder ook in Nederland.

Van gepersonaliseerde waslabels tot maatlabels voor babykleding

De Dutch Label Shop werkt continue aan het verbeteren en optimaliseren van het productieproces om zo duurzaam en veilig mogelijk in hoge kwaliteit te kunnen produceren. Van label ontwerp tot bestelling en levering. Ook worden er voortdurend nieuwe producten gelanceerd en de mogelijkheden uitgebreid, evenals de services. Je kunt zelf online etiketten ontwerpen of gebruik maken van standaard maatlabels. Allerlei soorten zijn verkrijgbaar, of het nu gaat om een geweven label voor een design kledingstuk, een logo of een maatlabel voor babykleding of kindermaten. Lees hier meer over de verschillende soorten maatlabels.

Klein, maar fijn

Een maatlabel mag dan wel een standaardartikel zijn, maar is een essentieel onderdeel in elk kledingstuk. Het is een snelle en goedkope manier om textielproducten een professionele look te geven. Maatlabels mogen niet te groot zijn, enigszins discreet, maar wel goed leesbaar. De maatlabels van de Dutch Label Shop zijn plat, vouwbaar en kunnen in het stof of een hoofdlabel genaaid worden. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit met zwarte letters of in de zwarte kleur en witte letters, zodat er niet wordt afgedaan aan de leesbaarheid. Ook als je als bedrijf overgaat naar duurzame labels, kun je dit duidelijk maken middels een ingenaaid etiket met een organische symbool erop.

De symbolen op wasetiketten

Iedere textielsoort heeft een eigen wasvoorschrift. Op kledinglabels zijn vaak allerlei icoontjes te vinden. Het lukt de meeste mensen nog wel om de meeste iconen te ontcijferen, zoals op welke temperatuur je je kleding het beste kunt wassen. Als je je wollen trui op dezelfde manier wast als een laken, dan is de kans groot dat je een naveltruitje overhoudt. Toch zitten er vaak wasvoorschriften-tekens bij die niet zo makkelijk te begrijpen zijn. Ook als ondernemer is het van belang alle symbolen te kennen zodat de juiste symbolen in een label geïntegreerd kunnen worden. Vind hier de uitleg van alle symbolen op etiketten.

Laatste nieuws