Met dit trucje blijft je wijn koud zónder ijsklontjes

Zo blijft je rosé lekker fris.
@media (max-width: 679px){#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617558d5b8987 img{#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617558d5b8987 img{#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617558d5b8987 img{#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617558d5b8987 img{#fig-617558d5b8987 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Wijn koud drinken

Als het buiten lekker warm is, zitten we graag met een lekker wijntje in de tuin of op het balkon. Nadeel van de warme temperaturen is dat je rosé ook binnen een mum van tijd lauw is. En zodra je er een ijsklontje ingooit, zorgt het smeltende water er weer voor dat je wijn wordt verdund. Gelukkig bestaat er een hele simpele hack waarmee je alsnog een koud wijntje krijgt.

Lifehack

Het antwoord op al je warme wijnproblemen is namelijk fruit. Druiven, om precies te zijn. Een druif bestaat namelijk grotendeels uit water. Doe je er een aantal in de vriezer, dan bevriezen ze supersnel en heb je als het ware een ijsblokje in een druivenvel. Koud, maar tijdens het opwarmen komt er geen watervrij. Dus gooi een paar bevroren druiven in je wijn en zeg de barre tijden van lauwe rosé maar au revoir!

Laatste nieuws