Wauw: grote eer voor Meryl Streep in aanloop naar het Filmfestival van Cannes

De meervoudig Oscarwinnares krijgt een bijzondere onderscheiding.

Meryl Streep

Een grote eer voor Meryl Streep: de actrice krijgt tijdens het Festival van Cannes volgend weekend een ere-Palm uitgereikt. De meervoudig Oscarwinnares is tijdens de openingsceremonie op 14 mei eregast en krijgt de onderscheiding voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Het Filmfestival van Cannes

Op 14 mei is het weer zover: dan reizen talloze acteurs, actrices, celebrities en andere belangrijke mensen uit de filmwereld af naar de Franse kust voor het Filmfestival van Cannes. Het prestigieuze festival wordt elk jaar gehouden in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Ondanks haar indrukwekkende cv bezoekt Meryl Streep het festival pas voor de tweede keer. De eerste keer dat de actrice er haar opwachting maakte is maar liefst 25 jaar geleden; toen betrad zij de rode loper voor de film Evil Angels, en met succes. Deze film leverde haar de acteerprijs op.

Vereerd

Het Filmfestival van Cannes maakte donderdag bekend dat Meryl Streep de ere-palm krijgt. "Ik ben onbeschrijfelijk vereerd met deze prestigieuze onderscheiding", zegt de actrice erover. "Een prijs winnen in Cannes, waar zoveel grote makers samenkomen, is een van de hoogste prestaties die je in de filmkunst kan bereiken. Dat ik in de schaduw mag staan van mijn voorgangers stemt mij nederig en opgewonden tegelijkertijd."

Indrukwekkend cv

Meryl Streep kennen we natuurlijk van de meest succesvolle films, die eigenlijk bijna allemaal tot de klassiekers behoren. Van The Devil Wears Prada tot Mamma Mia! en van The Bridges of Madison County tot Sophie's Choice tot Out of Africa. Ook festivaldirecteur Thierry Fremaux is onder de indruk van de carrière van de actrice. Volgens hem 'maakt Meryl Streep deel uit van onze collectieve fantasie en onze gedeelde liefde voor het medium film'.

Personality
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld