5 woontrends voor 2020

Nu het voorjaar ons tegemoet straalt, willen we ons interieur graag een kleine update geven. Waar te beginnen? Misschien bij de trends die we dit jaar veelvuldig in de interieurs terug zullen zien. Elegance zet er vijf op een rij.
5 woontrends voor 2020

1. De perfectie van imperfectie

Asymmetrische vormen en meubels zijn het helemaal du moment, dus laat volmaaktheid varen en richt je meer op imperfectie. Hoe? Door te kiezen voor accessoires als vazen in verrassende vormen, lampen met een niet rechte kap en fauteuils die net even anders zijn dan anders. Asymmetrie in je interieur is bovendien ook te bereiken door het combineren van verschillende vormen: een ronde bijzettafel op een rechthoekig kleed.

2. Back to basic

Drukte in het leven buiten de deur doet verlangen naar een interieur dat ons terugbrengt naar de basis. Deze trend wil doen beseffen wat echt belangrijk is en daarbij ligt de focus op rust en less is more. Dit gevoel is te bereiken door te werken met duurzame materialen, non-kleuren (lees: beige, gebroken wit en lichtgrijs) en planten. Bang zijn dat je interieur hierdoor simpel of te minimalistisch oogt, hoef je niet te zijn, want met rijke elementen en gouden accessoires houd je je woning chic.

3. Aangenaam aards

Bij de deze trend ligt de nadruk op aardse materialen als (versteend) hout, marmer en keramiek. Door te kiezen voor die materialen, creëer je een duurzame woonstijl met natuurlijke elementen. Wat dat betreft lijkt deze trend in eerste instantie een beetje op de vorige, maar deze onderscheidt zich door warme texturen en zachte stoffen. Niet heel zomers, maar wel fijn: alpacawol. Meer voor dit moment is fluweel en aardse kleuren die enerzijds levendigheid brengen in het voorjaar en anderzijds voor warmte zorgen in het najaar.

4. Elegantie binnenhuis

Een trend die helemaal in ons straatje past: een elegante touch in je interieur. Dat elegante karakter bereik je door de juiste kleuren binnenshuis te brengen. Wat die kleuren zijn? Denk aan diep: donkerblauw en bordeaux doen het goed, maar ook donkerbruin en aubergine maken je woning extra gracieus. Deze kleuren slagen erin zachte vormen kracht bij te zetten en maken je interieur zo heel klassiek.

5. Tranquil Dawn

Een ietwat moeilijke naam voor een kleur die zich ook niet heel makkelijk laat omschrijven. Deze kleur, die tussen groen, blauw en grijs in ligt, is door Flexa uitgekozen tot kleur van het Jaar 2020. De kleur is heel zacht en aangenaam groen en laat zich daardoor goed combineren met andere pastelkleuren, maar ook met koraal en kleuren uit de basic en aardse trend.

Nog iets meer inspiratie nodig? De trends gaan meer leven door pakkend beeld op bijvoorbeeld Pinterest en door internet af te struinen. Zo ontdek je allerlei fraaie items en onderzoek je gemakkelijk hoe je deze trends op jouw interieur toe kunt passen. Kartell is een merk dat de trends naar meubelstukken vertaalt en die designmeubels zijn online te bestellen. Meer nieuws met betrekking tot interieur vind je hier.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5fcb2aa423239', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws