Duurzaam en uitdagend: de nieuwe jeanscollectie van Samsøe Samsøe

Het Scandinavische modelabel Samsøe Samsøe lanceert het Blue Belief programma: een complete jeanscollectie die niet alleen is gemaakt van duurzame stoffen en fournituren, maar ook is geproduceerd met een minimale hoeveelheid water.
Duurzaam en uitdagend: de nieuwe jeanscollectie van Samsøe Samsøe

Denim

Het begon bij goudzoekers, daarna volgden cowboys en veehouders en tegenwoordig draagt iedereen het: denim. De stof is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is, van hoeden tot jurken, de kern achter talloze ontwerpen. De tijdloze en stoere spijkerstof speelt ook de hoofdrol in de nieuwe collectie van Samsøe Samsøe. Dat Scandinavische modelabel lanceert namelijk een complete jeanscollectie die niet alleen is gemaakt van duurzame stoffen en fournituren, maar ook is geproduceerd via de modernste technologieën.

Water

Waar we aan moeten denken bij die modernste technologieën? Het antwoord is water. Bij de productie van spijkerbroeken worden de jeans namelijk veel gewassen en daar is aardig wat water voor nodig. Binnen het Blue Belief programma van Samsøe Samsøe wordt het waterverbruik tijdens het wasproces tot een minimum beperkt. Een goede stap om de milieu-impact die de mode-industrie op de wereld heeft, te verminderen, maar er is meer. Van elk verkocht item doneert het modelabel namelijk een euro aan een non-profitorganisatie die een aantal van de armste gemeenschappen ter wereld voorziet van schoon drinkwater.

Laatste nieuws