Jeugd Coco Chanel inspiratie voor nieuwe haute couture-show

Zoals gewoonlijk stond de jaarlijkse couture week in Parijs bol van de hoogtepunten. Na de magische show van Dior en het afscheid van Jean Paul Gaultier kan het indrukwekkende optreden van maison Chanel natuurlijk niet achterblijven.
Jeugd Coco Chanel inspiratie voor nieuwe haute couture-show

Kloostertuin

Het decor van de 2020 haute couture-show van het Franse modehuis is geïnspireerd op de jeugd van Gabrielle Chanel. Na de dood van haar moeder werd Gabrielle. samen met haar zussen, naar een weeshuis gestuurd - een periode die later als grote inspiratiebron voor madame herself diende. Ook de huidige creative director, Virginie Viard, gebruikte voor de couture-show elementen uit deze levensfase en vertaalde de kloostertuin naar een catwalkdecor.

Collectie

Voor de kleding putte Viard ook inspiratie uit de kloostertuin van de abdij. Verschillende motieven, zoals sterren, glas-in-lood, geometrisch verweven patronen, de strengheid van de zwarte-witte gewoonten, de kragen en kielen van de leerlingen, werden verwerkt in deze couturecollectie. Bekijk hieronder de favorieten van de redactie.

46_LOOK_046
12_LOOK_012
60_LOOK_060

Laatste nieuws