Tentoonstelling Design van het Derde Rijk verlengd

Door grote interesse in Design van het Derde Rijk is de tentoonstelling in het Design Museum Den Bosch verlengd tot en met 1 maart.
Tentoonstelling Design van het Derde Rijk verlengd

Design van het Derde Rijk

Design Museum Den Bosch kwam even geleden met een primeur: het museum presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. Wat dat design inhoudt? Belangrijke voorwerpen, foto's en posters uit Nederland en Duitsland zoals de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl. Ook is er veel aandacht voor de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie.

Belangstelling

De tentoonstelling is uitgelicht in verschillende media. Naast Nederlandse media als het NOS achtuurjournaal en Nieuwsuur, brengen ook internationale media de tentoonstelling onder de aandacht en dat trekt dan ook veel bezoekers, meer zelfs dan verwacht. Spraakmakend dus, waardoor het museum de expositie graag wilde verlengen. Die wens kon niet gemakkelijk in vervulling worden gebracht, omdat veel van de voorwerpen in bruikleen waren. Na wat puzzelwerk is het gelukt, en kun je de tentoonstelling nu nog een kleine twee maanden bezoeken.

Meer informatie over de tentoonstelling, vind je hier

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5fcb1aa5d9d31', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws