Prins William wilde indruk maken op Kate met zijn kookkunsten

Het echtpaar leerde elkaar kennen toen ze beide studeerden aan de St. Andrews University in Schotland. Een aantal jaar getrouwd en drie kinderen verder, vertelt Kate in een interview met Mary Berry, de Britse kookgodin, over het koken van William.
Prins William wilde indruk maken op Kate met zijn kookkunsten

William in de keuken

‘We leerden elkaar kennen op de universiteit. Ik studeerde kunstgeschiedenis en William geografie. Destijds probeerde William indruk op mij te maken door voor me te koken. Tegenwoordig staat hij minder vaak in de keuken’, vertelt Kate tijdens het interview. ‘Toen we samen op de universiteit zaten, kookte hij alles voor me. Ik denk dat hij dat deed om indruk op me te maken. Een bolognesesaus from scratch maken bijvoorbeeld. Soms staat hij nog wel voor het fornuis. Hij is enorm goed in ontbijtjes maken’, gaat Kate verder.

Bakmix en glazuur

William schijnt naar eigen zeggen helemaal niet zo’n ster in de keuken te zijn. ‘Ik ben goed in het maken van thee, maar het echte werk laat ik over aan Catherine.’ Kate schijnt daarbij gek te zijn op bakken. ‘Het is een traditie inmiddels, maar op mijn verjaardag sta ik tot midden in de nacht te bakken. Enorme hoeveelheden bakmix en glazuur gaan er dan doorheen, maar ik houd ervan.’

Laatste nieuws