Recept: pannenkoekentaart met chocolade en hazelnootcrunch

Dol op zoetigheden? Dan mogen deze taartjes van pannenkoeken met chocolade en hazelnootcrunch niet ontbreken tijdens je kerstontbijt. Bekijk hieronder het recept.
Recept: pannenkoekentaart met chocolade en hazelnootcrunch

Dol op zoetigheden? Dan mogen deze taartjes van pannenkoeken met chocolade en hazelnootcrunch niet ontbreken tijdens je kerstontbijt. Bekijk hieronder het recept. 

Hazelnootcrunch

Deze feestelijke pannenkoekentaart is heerlijk voor tijdens het kerstontbijt én ze zijn volledig plantaardig. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

Voor 12 personen

Voor de pannenkoeken

800 gram tarwebloem

8 eetlepels maïzena

2 theelepels bakpoeder

1600 milliliter plantaardige melk

Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te bakken

Voor de hazelnootcrunch

150 gram geroosterde hazelnoten

40 milliliter water

125 gram suiker

Voor de chocoladesaus

400 gram plantaardige pure chocolade, met minder suiker

4 eetlepels agavesiroop

100 milliliter Blue Band Iedere Dag vloeibaar

Om te serveren

sterretjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Mix de tarwebloem met de maïzena, het bakpoeder en de plantaardige melk tot een glad beslag. 2. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan. Giet steeds een beetje beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken goudbruin. Laat de pannenkoeken goed afkoelen. 3. Maak de hazelnootcrunch of nougatine door het water en de suiker in een steelpannetje aan de kook te brengen. Roer niet en wacht rustig af tot de karamel goudkleurig wordt. 4. Schep de hazelnoten door de karamel. Smeer uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het mengsel afkoelen. 5. Hak de gekarameliseerde hazelnoten fijn of gebruik een keukenmachine. 6. Maak de chocoladesaus door de chocolade au bain marie te smelten. Voeg de agavesiroop en vloeibare margarine toe en roer goed. 7. Smeer op elke pannenkoek een laagje chocoladesaus en leg daar steeds een nieuwe pannenkoek bovenop. Strooi op elke vijfde pannenkoek wat van de nougatine, maar bewaar ook nog wat voor de bovenkant. 8. Smeer het laatste beetje chocoladesaus ruim over de bovenste pannenkoek. Het mag wat over de zijkanten druipen. Strooi de rest van de nougatine eroverheen. 9. Serveer eventueel met sterretjes voor een extra feestelijk effect.

Laatste nieuws