Mattijs van Bergen schenkt ontwerpen aan Centraal Museum Utrecht

Modeontwerper Mattijs van Bergen staat onder andere bekend om zijn ontwerpen waar sieraadobjecten in verwerkt zijn. Ook heeft hij meerdere keren Koningin Maxima gekleed. Centraal Museum Utrecht laat vanaf 21 december werken zien van deze couturier.
Mattijs van Bergen schenkt ontwerpen aan Centraal Museum Utrecht

Bijzonder

Mattijs gaf het Centraal Museum als enige de gelegenheid om een aantal van zijn werken te kiezen voor de modecollectie. 'De ontwerpen van Mattijs hebben een multidisciplinair karakter en een experimentele insteek. We zijn hem zeer erkentelijk voor dit royale gebaar,' aldus artistiek directeur Bart Rutten. Ook vormt de ontwerper een goede link met de bestaande collectie van Centraal Museum Utrecht. Zo hebben ze al werk van hem die hij samen met United Nude ontwikkelde.

De werken van Mattijs van Bergen zijn van 21 december tot 10 mei te zien in Centraal Museum Utrecht. Klik hier voor meer informatie. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f75554d17596', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws