Terugblik jaarhoroscoop 2019: Schorpioen

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen (23 oktober t/m 22 november).
Terugblik jaarhoroscoop 2019: Schorpioen

Persoonlijk

Wen er maar aan, 2018, het jaar waarin alles vanzelf leek te gaan omdat je werd geholpen door Jupiter, is voorbij. Dat wil niet zeggen dat 2019 geen fijn jaar wordt, maar je zult wel harder moeten vechten om je doelen te bereiken. Nu is er één ding dat Schorpioen erg goed kan en dat is vechten. Weliswaar met zijden handschoentjes aan en liever met de pen of de tong dan met het zwaard, maar je bent een expert in het overeind blijven te midden van je tegenstanders. Maar dat is meteen ook je valkuil. Soms ga je een titanenstrijd aan en je wint hem, maar als het voorbij is, vraag je je af welke poedelprijs je in hemelsnaam gewonnen hebt. Daarom is het advies voor 2019 om jezelf af te vragen waaróm je de handschoen zou oppakken. Je kunt ook elegant wegwandelen en wachten tot zich een interessante strijd aandient die jou wél oplevert wat je wil hebben.

Liefde

In de liefde ervaar je meestal geen strijd, maar pure passie. Dat is in 2019 voor je partner niet altijd even vanzelfsprekend, waardoor je soms het gevoel hebt dat je bent getrouwd met een priester. Zie dat niet als een vrijbrief om het bij een ander te zoeken, maar als een aanleiding om samen een goed gesprek aan te gaan. Er speelt bij hem meer dan je beseft en ook al ben jij de koningin van het woord; het is tijd dat ook hij zich uitspreekt. Anders kan er bij hem een soort alles of niets-gevoel ontstaan. Hij wil écht contact, maar hij heeft stilte nodig om dat te voelen. Het helpt niet om voor hem in te vullen wat hij voelt en denkt. Het helpt wel als je luistert en even niets van hem eist of verlangt.

De single-Schorpioen kan in haar verlangen naar liefde verslingerd raken aan Tinder-dates om na enige tijd tot de conclusie te komen dat ze daarmee steeds verder van haar doel raakt. De grote liefde wacht op je, maar niet in je mobiele telefoon.

Familie

Het is fijn in gezelschap van la famille… Er kan een soort ‘landelijke’ dimensie ontstaan als een van jullie naar de countryside verhuist en je samen dingen onderneemt als appels plukken of wilgen knotten.

Sowieso kun je ontdekken dat je echt een telg bent uit het geslacht van je familie, juist door het contact met een ver familielid. Dan blijkt opeens uit overeenkomsten die je in elkaar ziet dat je een van de loten aan de familiestamboom bent. Het doet je goed deze verwantschap te voelen, want het is ook weleens anders geweest, toen je jonger was bijvoorbeeld.

In de kleinere kring van je gezin zijn ook de verbondenheid en saamhorigheid groot. Fijne zondagen die eindigen aan een volle dis, versterken bij jou het gevoel dat het leven zin heeft en doorgaat. Ook als je geen kinderen hebt kun je dit gevoel ervaren, want in het leven van de kinderen van je vrienden kun je een grotere rol gaan spelen als vertrouweling.

Carrière

Zolang je een doel voor ogen hebt, vind je hard werken totaal geen probleem. En dat doel is er in 2019, dus je geeft de volle 200 procent. Tricky is dat jouw persoonlijke doel niet in overeenstemming hoeft te zijn met het doel van je werkgever. Let goed op dat jullie op een lijn zitten door een en ander te overleggen en zelfs op papier te laten zetten, zodat je iets hebt om op terug te vallen. En ook om het voor jezelf helder te krijgen. Gewoon om misverstanden te voorkomen.

Als dat in orde is, zit je gebeiteld. Dan wordt 2019 een mooie route naar een promotie of meer waardering. Belangrijk is dat je binnen de werksituatie je lichamelijke gezondheid in de gaten houdt. Je kunt wat gevoeliger zijn dan normaal voor klachten aan spieren en botten. Dus: Let op je werkhouding en benut de pauzes om er even helemaal uit te zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f68171ea6e4c', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws