Terugblik jaarhoroscoop 2019: Weegschaal

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal (23 september t/m 22 oktober).
Terugblik jaarhoroscoop 2019: Weegschaal

Persoonlijk

Een jaar als alle andere? Je hoopt van niet, want de afgelopen jaren waren in emotioneel opzicht tropenjaren. Er hebben zich situaties voorgedaan die je leven op zijn kop hebben gezet. Daardoor kon je maar één ding doen: goed naar jezelf kijken en de persoon die je dacht te zijn opnieuw uitvinden. De rust is voor de meeste Weegschalen wedergekeerd (sommige zitten nog in het staartje van deze heftige periode) maar dat betekent niet dat 2019 een easy piece wordt.

Saturnus trekt aan je. Dat kan voelen als een soort emotionele leegte, zeker na alle grootsheid en meeslependheid die je hebt ervaren. Saturnus kan ook een gevoel van saaiheid geven. Is dit nu alles? Je kunt zelfs terugverlangen naar het oog van de emotionele orkaan – waar je zo moedig stand wist te houden – omdat het nu lijkt of je geen enkele vooruitgang meer boekt. Het antwoord is inzoomen op de vele, kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Het kan ook helpen om een grote schoonmaak te houden volgens de Kondo-methode.

Liefde

Dit favoriete onderwerp brengt in de loop van 2019 diepe ervaringen. Chiron gaat naar het teken Ram en helpt je om een nieuwe verbintenis aan te gaan, die in niets lijkt op wat je tot nu toe hebt ervaren. Let op: Daarvoor hoef je je huidige partner geen gedag te zeggen. Chiron kan een nieuwe grote liefde op je pad brengen, maar zijn effect kan net zo sterk en bijzonder gevoeld worden binnen een bestaande relatie. Je komt in een fase van verhoogd bewustzijn wat betreft de behoeftes en verlangens van de ander (en van jezelf). Je kunt elkaar en jezelf niets meer wijsmaken. Alleen de waarheid is in staat om elke relatiepijn op te lossen en echt dicht bij de ander te komen. De mantel der liefde, waarmee je de kleine onvolkomenheden van je partner vaak bedekte, blijkt sleets. Daarvoor in de plaats komen radicale openheid en kwetsbaarheid. Het kan onwennig zijn, maar als je eenmaal hebt geproefd van deze nieuwe liefdesdimensie, wil je nooit meer terug naar wat eens was.

Familie

Verantwoordelijkheid nemen is de sleutel om met je familie om te gaan. Kinderen hebben je financiële back-up nodig, ouders je praktische steun. De tijd dat je bij hen op zondag zorgeloos koffie kon gaan drinken zou weleens voorbij kunnen zijn. Contact met de familie betekent in 2019 … Werk aan de winkel!

Nu ben je sociaal genoeg om anderen te helpen als dat nodig is, dus deels komt het vanzelf. Maar er is ook een component die je het gevoel geeft dat het niet helemaal fair is. Bijvoorbeeld: je komt uit een gezin van drie broers en zussen en jij bent de enige die klaarstaat voor je ouders. Of je kinderen staan eindelijk op eigen benen, waardoor je meer ruimte hebt om zelf van je geld te genieten, kloppen ze opeens bij je aan voor een extra bijdrage. Je kunt proberen assertiever te zijn, maar het is lastig om je geweten te overrulen. Je voelt je schatplichtig naar de andere generatie en dat gevoel zet je niet zomaar uit.

Carrière

Het is beslist mogelijk om je carrière een flinke slinger te geven. Kansen zijn er genoeg, zeker omdat je over unieke diplomatieke en leidinggevende eigenschappen beschikt. Maar is het ook verstandig?

Juist nu er privé veel van je wordt gevraagd, is het beter om je werkzaamheden te consolideren. Even geen gekke sprongen maken, niet te veel hooi op je vork nemen. Het fijne is dat het binnen je werksituatie enorm wordt gewaardeerd als je duidelijk je grenzen aangeeft. Het laat zien dat je karakter hebt, dat je niet bang bent confrontaties aan te gaan. Houd dat in gedachten, als je een beetje onzeker bent over je volgende stap. Je collega’s begrijpen het als je aangeeft dat er te veel werk op je bureau ligt. En als je wil wachten voordat je een hogere functie accepteert, is dat helemaal geen probleem. Ook op je huidige plek ben je onmisbaar.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f64c476d2097', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws