Winter: tijd om je tuin klaar te stomen voor de lente!

De winter is het ideale moment om na te denken over je tuinwensen voor komend voorjaar. Want voor je het weet is het weer maart, en krijg je weer ‘groenkriebels’. Dé tuintrends voor het voorjaar van 2020? Wij weten ze nu al voor je.
Winter: tijd om je tuin klaar te stomen voor de lente!

Duurzaamheid staat voorop

De absolute trend van het moment, ook in tuinen, is duurzaamheid. Denk aan het gebruik van duurzame producten en het tegengaan van verspilling. Klassieke producten van “vroeger” zien we dan ook weer helemaal opduiken. Zo is het weer helemaal hip om een regenton te kopen. Vanuit die regenton kun je het gazon en de planten water geven bijvoorbeeld. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Moet je nagaan hoeveel liters water we per jaar besparen als we dit allemaal doen!

Onderhoudsvriendelijkheid

Tegenwoordig hebben we allemaal een drukke, volle agenda. Hoe leuk tuinieren dan ook is: er is niet altijd heel veel tijd voor. Een tuin moet dan ook onderhoudsvriendelijk of zelfs onderhoudsarm zijn voor veel mensen.

Elk moment buiten

Al vele jaren is de tuin meer en meer een verlengstuk van het huis aan het worden. De tuin wordt steeds vaker ook bij minder mooi weer gebruikt. Regen? Een overkapping. Donker? Tuinverlichting. Koud? Terrasverwarming. Voor elk seizoen, elk dagdeel en elke weersomstandigheid is inmiddels wel een manier gevonden om toch te kunnen genieten van de tuin. Ben jij een echt buitenmens? Richt je tuin dan ook zo in dat je er zoveel mogelijk van kan genieten!

Anti-betonnisering

Jarenlang was het een trend om de tuin te “betonniseren”. Alle groen werd uit de tuin gehaald, om er vervolgens tegels of klinkers voor terug te leggen. Vooral stedelijke gebieden zijn in rap tempo “betonniseerd”. Steeds meer mensen, ook in de stad, kiezen gelukkig weer voor een groene, levende tuin. En dat is hard nodig, want hoe meer groen en planten in de stad, hoe beter voor het milieu én voor de gezondheid van ons als mensen. Ga dus voor een tuin mét groen! Kies planten, kies een echt gazon en geniet van de natuur naast je eigen achterdeur!

Laatste nieuws