De mooiste verlichting voor jouw huis: 5x inspiratie

Een stijlvol en tegelijkertijd gezellig huis bereik je met het juist lichtontwerp. Wij geven 5 tips om je te inspireren en je huis te transformeren met de mooiste verlichting.
De mooiste verlichting voor jouw huis: 5x inspiratie

1. Hang centraal een indrukkende lamp op

Een indrukwekkend lamp die je centraal ophangt in de kamer is een blikvanger en geeft meteen sfeer aan je huis. Voor een grotere ruimte kun je bijvoorbeeld denken aan een stijlvolle kroonluchter voorzien van ledlampen. Wil je een industriële uitstraling, dan is het mooi om één of twee grote metalen hanglampen boven de eettafel te hangen. Met lampdirect.nl's ledlampen in combinatie met een dimmer kun je de kamer steeds de gewenste sfeer geven: helder voor als je de krant of een tijdschrift leest en intiem voor een maaltijd met vrienden of romantisch dinertje voor twee. Op deze manier heb je in feite meerdere lampen in één en is sfeerverlichting bijna overbodig.

2. Overweeg wandlampen voor de sfeer

Wandlampen zijn ideaal op momenten dat je niet veel licht nodig hebt. Bijvoorbeeld als je ’s avonds zit te borrelen met vrienden. Wandlampen zijn ook een goede optie als je niet altijd één centrale lamp wilt of als dimbare verlichting geen optie is. Op momenten dat je een intieme sfeer te creëren, kun je gebruikmaken van de wandlampen. Wil je dat de hele ruimte gevuld is met helder licht, dan kies je voor de centrale plafondverlichting.

3. Geef kunst de verlichting die het verdient

Foto's, schilderijen en kunstwerken komen pas tot hun recht als ze verlicht worden. Spotjes zijn hiervoor ideaal, net als stijlvolle armaturen vlak boven het kunstwerk. Naast dat ze het kunstwerk verlichten, geven ze ook de ruimte licht. Zo kun je rest van de ruimte een gezellige sfeer creëren, terwijl het kunstwerk helder verlicht wordt.

4. Hoge staande lampen

Als je geen centrale plafondverlichting wilt, kun je met hoge staande lampen hetzelfde effect bereiken. Staande lampen met lange, gebogen armen brengen het licht hoog in de kamer en zorgen op deze manier voor voldoende licht in huis. Deze lampen vormen bovendien een interessant object in de kamer.

5. Speel met natuurlijk daglicht

Naast verlichting in de vorm van lampen kun je met daglicht sfeer creëren in huis. Gebruik je inbetweens, dan wordt het licht gefilterd en krijg de kamer een warme, intieme sfeer. Ook met vouwgordijnen die licht doorlaten kun je je huis een gezellige sfeer geven.

Laatste nieuws