Terugblik jaarhoroscoop 2019: Leeuw

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw (24 juli t/m 23 augustus).
Terugblik jaarhoroscoop 2019: Leeuw

Persoonlijk

Je bent in 2018 behoorlijk through the motions gegaan en dat had alles te maken met het gevoel dat je belangrijke stappen moest nemen. Dit was het werk van de lotsbeschikkende Noordelijke Maansknoop. Heb je die ‘Maansknoop’ doorgehakt, dan merk je in 2019 dat je op koers ligt en met veel energie aan een volgende fase bent begonnen. Eigenlijk hoef je alleen maar door te gaan op dit zelfgekozen pad om te merken dat je niet alleen floreert in materieel opzicht, maar dat je emotioneel en spiritueel ook een pad van groei aan het bewandelen bent. 

Heb je in 2019 te lang geaarzeld, dan kan je het gevoel besluipen dat je definitief de boot hebt gemist, een kans hebt laten schieten. Maar zoals de uitspraak luidt: het is nooit te laat. Je hoeft niet te berusten in een soort ‘lot’. Verandering is altijd mogelijk. Wel is het belangrijk om niet langer te geloven in je eigen uitvluchten, maar uit te gaan van je kracht en dienovereenkomstig te handelen.

Liefde

In liefdeszaken kun je overvallen worden door een nu-of-nooitgevoel. Als hij niet wil samenwonen, dan maar uit elkaar. Als hij van je houdt, dan maar trouwen. Of als de liefde over is, dan moet nu het einde komen. En ben je single, dan moet het in 2019 écht gaan gebeuren. Maar zoals wel vaker als je probeert anderen te regisseren, roept dat alleen maar weerstand op. Dan kun je nog zoveel argumenten aanvoeren, de ander lijkt doof. Zie het als een wijze les die de liefde voor je in petto heeft.

Op geen ander vlak is het zo duidelijk: it takes two to tango. Die dans je door één pas vooruit te doen en vervolgens te wachten op de pas die je partner zet. Meegaan in plaats van over de ander heen walsen. Zodra jij je die bewegingen eigen maakt (misschien helpt het om écht tangolessen te gaan volgen…) zie je een gezonde en liefdevolle dynamiek ontstaan in je relatie.

Familie

Meer dan ooit kun je in 2019 geconfronteerd worden met de kinderwens. En ook op dit gebied kan er een nu-of-nooitgevoel ontstaan, bijvoorbeeld als je tegen de veertig loopt, of als je partner opeens het onderwerp aanreikt. Probeer niet teveel druk op jezelf en de situatie uit te oefenen. Blijf luisteren naar je wijze, innerlijke stem. Dan weet je namelijk precies wat je te doen staat en brengt Moeder Natuur jou het kind dat perfect bij je huidige situatie past. Dat kan ook een verrassende wending betekenen, zoals bijvoorbeeld het besluit om een kind te adopteren. En ook dat komt dan ‘als vanzelf’ op je pad. 

Ben je de vruchtbare jaren voorbij, dan kan de kinderwens van een dochter of vriendin ineens centraal staan. Je kunt je sterk betrokken voelen bij haar verlangen, en het vooruitzicht oma of tante te worden vervult je met een enorm plezier. Verder is het een goed idee om je woonsituatie eens kritisch onder de loep te nemen. Ben je toe aan een verbetering of verandering? Kom dan in actie!

Carrière

Je hebt vorig jaar waarschijnlijk flink je best gedaan en dat kun je in 2019 merken. Je krijgt meer waardering en ook financieel zie je de vooruitgang waar je voor hebt geknokt. Dat betekent dat je geld kunt overhouden (mits je het gaatje in je hand stopt). Het zou goed zijn om dat te investeren in een opleiding of in verdieping van je kennis, want je bent nog lang niet uitgegroeid binnen je carrière. Door in jezelf te investeren neem je de roltrap naar de top in plaats van de touwladder.

Misschien heb je weleens het gevoel dat je het allemaal in je eentje moet doen. Ook dat wordt in 2019 anders. Je wordt op verschillende manieren geholpen. Vriendinnen geven je carrièreadvies van onschatbare waarde of iemand kent nog iemand die iemand kent die een topbaan voor je weet. En zo rol je vanzelf het jaar door, op weg naar een betere positie en als bonus meer plezier in je werk en een grotere beloning.

Laatste nieuws