Wereldberoemde opera Nabucco komt naar Nederland

Vanaf januari is Verdi’s opera Nabucco te zien in de Nederlandse theaters. Charkov City Opera & Ballet brengt de opera naar Nederland. De Nederlandse dirigent Jeroen Weierink heeft de leiding over het Philharmonie Orkest van Charkov.
Wereldberoemde opera Nabucco komt naar Nederland

Het verhaal

Nabucco vertelt het Bijbelse verhaal van koning Nabucco van Babylonië in zijn strijd tegen de Joden. Alles komt op het spel te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. Voor operacomponist Verdi was dit de doorbraak van zijn carrière. Zijn slavenkoorlied Va Pensiero is inmiddels een van de bekendste operamelodieën.

Charkov City Opera & Ballet

Het gezelschap, dat bestaat uit dansers en muzikanten, is opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater en werkt samen met stersolisten uit Kiev. 'Instrumentalisten en zangers zijn heel gespecialiseerd en goed opgeleid, elke stad heeft een muziekopleiding. Als Westerse dirigent is het dan mijn taak om ze muzikaal uit te dagen. Het hoeft niet altijd zo volgens de regels te zijn. Zo blaas je echt leven en bezieling in een orkest', aldus Jeroen Weierink.

Laatste nieuws