Terugblik jaarhoroscoop 2019: Stier

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Stier (21 april t/m 20 mei).
Terugblik jaarhoroscoop 2019: Stier

Persoonlijk

De rebelse planeet Uranus maakte in de zomer van 2018 zijn entree in het teken Stier en je hebt misschien al gemerkt dat niets meer hetzelfde is als voorheen. Zelfs in deze korte periode kun je gemerkt hebben dat je minder geduldig bent dan normaal en dat je veranderingen sneller omarmt dan gebruikelijk is voor de standvastige Stier. Een soort permanente onrust in je binnenste kan maken dat je weleens een radicale beslissing neemt. Zijn die gevolgen vervelend, dan zit je er niet lang mee; de Orient Express van je leven is veel te snel en opwindend om te treuren over what could have been. Gek genoeg zal je overigens merken dat de meeste beslissingen juist wonderlijk goed uitpakken. Als een kat met negen levens spring je van de hoogste gebouwen om vervolgens een zachte landing te maken. Hoewel je geniet van de nieuwe avonturen die je aangaat, is het je omgeving die soms wat bezorgd vraagt of je wel helemaal jezelf bent. Gun ze de tijd om te wennen.

Liefde

Degene die het dichtst bij je staat, staat het vaakst in de weg bij je zoektocht naar vrijheid en avontuur. Het kan je soms echt moeite kosten om te waarderen dat er thuis iemand op je wacht. De zucht naar sensatie die Uranus in je leven brengt, is lastig in overeenstemming te brengen met een vaste relatie. Als je partner, net als jij, vrijheidslievend is en jou je ruimte kan geven, kom je samen deze wilde jaren wel door. Maar wee de man die aan je kleeft, en die hiermee een breuk riskeert. Wat dan weer niet per se definitief hoeft te zijn.

Met Uranus houd je van verandering, en relaties onder invloed van Uranus zijn vaak aan het knipperlichten. Het weer goedmaken en bij elkaar komen is immers ook spannend, en óók een verandering. Alles is mogelijk behalve samen dag in dag uit vreedzaam doorbrengen in een huiselijke setting. Dat geldt ook voor de Stier-dame die nog single is. Met je levenslust en avontuur kruist menig ridder je pad. En dat is heerlijk, zolang hij maar niet denkt dat jij de kuisheidsgordel gaat dragen.

Familie

Broers en zussen – bloedverwanten of zelfgekozen – behoren tot je beste gezelschap in 2019. Vooral als je kunt samenwerken aan een project waarbij jij je hart kunt laten spreken en iets kunt doen voor anderen om te werken aan een betere wereld. Je voelt je een vrouwelijke Che Guevara die samen met haar zusters de revolutie aan het voorbereiden is.

Net als bij zo veel mensen die zich inzetten voor (politieke) idealen, gaat dat soms ten koste van het gezin. Kinderen, huisdieren en kamerplanten moeten wijken voor het sociale belang, de grootse plannen en de nieuwe wereld die jij voor ogen hebt. Maar zijn je kinderen aan het puberen, dan merk je dat ze het helemaal geen probleem vinden dat jij je eigen weg gaat. Dat doen zij ook. Misschien vinden ze het zelfs wel leuk om deel te nemen aan jouw revolutionaire initiatieven.

Carrière

Misschien komt de gedachte in je op dat je je energie het beste kwijt zou kunnen in een politieke carrière. Misschien overweeg je je verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad of actief lid te worden van een politieke partij. Je ideeën zijn waardevol, maar als je reist onder de vlag van Uranus heb je niet het tact en de lange adem om een politiek idee tot uitvoering te brengen. Hoezeer je ook bevlogen raakt door milieu, sociaal onrecht of vrouwenzaken; het is beter om activist te zijn of lid van een denktank, dan om de overstap te maken naar het politieke ambt. Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn. Er zijn ook Stieren die over voldoende politieke ervaring en inzicht beschikken en die voelen dat hun moment is gekomen. Voor de minder ervaren Stieren geldt: je verlangen naar een verandering komt het beste tot zijn recht in een vrij of zelfstandig beroep. Zelfs na jaren loondienstslavernij…

Laatste nieuws