Chanel bouwt iconische trap na voor nieuwe show

Het Franse modehuis staat al jaren bekend om zijn indrukwekkende decors. Speciaal voor de Métiers d’art 2019/2020 show, werd het appartement van Coco Chanel gereconstrueerd. Daarvoor werkte het merk samen met Oscar-winnende filmmaker Sofia Coppola.
Chanel bouwt iconische trap na voor nieuwe show

Virginie Viard

Na het overlijden van Karl Lagerfeld in februari, staat ontwerpster Virginie Viard aan het roer van het maison. Viard wil koste wat kost de rijke geschiedenis van het Franse modehuis intact houden, iets wat ook duidelijk naar voren kwam in de eerste show die Viard voor Chanel deed. deed in naam van Chanel. Ook bij de show van gisteravond konden gasten genieten van een typisch Chanel-decor. De modellen paradeerden in het appartement van madame Coco, inclusief spiegelende trap en kroonluchters, die perfect zijn nagemaakt.

Appartement

Het appartement dat werd nagemaakt, is een kopie van het stulpje aan de Rue Cambon in Parijs - de plek waar Gabrielle Chanel lange tijd woonde én werkte. Op de begane grond verkocht zij haar collecties en de eerste verdieping gebruikte ze als atelier en modeshow-ruimte.

De trap

Iedereen die wel eens de Chanel-winkel aan de Rue Cambon is binnengestapt, heeft de winkel niet verlaten zonder een kijkje te nemen bij de trap. Wanneer de ontwerpster shows organiseerde, liepen de modellen die trap af. 'Als ik een jurk ontwerp, denk ik altijd eerst aan die trap: ik stel me voor dat daar een vrouw vanaf wandelt. Welke jurk draagt ze in dat geval? En welke schoenen?', aldus Viard aan The Guardian. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

Laatste nieuws