Vintage Yves Saint Laurent jasje levert recordbedrag op

Veilinghuis Christie’s veilde afgelopen woensdag in Parijs wel een heel bijzonder item, namelijk een haute-couturejasje van modehuis Yves Saint Laurent. Het item van het Franse merk leverde een recordbedrag op.
Vintage Yves Saint Laurent jasje levert recordbedrag op

Naomi Campbell

Het borduurwerk van het jasje kostte 600 uur om te maken. De koper van de colbert heeft dan nu zeker een uniek item in zijn bezit, want er zijn er slechts vier van gemaakt. De bijzondere jas komt uit de lente-zomercollectie van 1988. Naomi Campbell droeg ooit één van de vier, maar dat exemplaar is nu in bezit van het Yves Saint Laurent museum in Parijs. Hoeveel het jasje heeft opgebracht? 382.000 euro.

Van Gogh

Laurent liet zich voor het ontwerp van de colbert inspireren door het kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Van Gogh. Dat zorgde ervoor dat het item werd bekroond tot meesterwerk in de modegeschiedenis. Eerder liet de Franse ontwerper zich ook inspireren door Van Gogh. Wil je de colbert in het echt bewonderen? Dan kan dat in Parijs, maar ook in de National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Christie's Paris (@christiesparis) op

Laatste nieuws