Trends voor plafondlampen in 2020

Omdat verlichting erg bepalend is voor de uitstraling van een ruimte, lees je in dit artikel meer over plafondlampen, verlichting tips en verlichting trends.
Trends voor plafondlampen in 2020

Waarom plafondlampen?

Met wandverlichting creëer je diepte. Een leeslamp past perfect naast je luie stoel of op je bureau. Hanglampen staan geweldig boven de eettafel en met een kroonluchter haal je een absolute eyechatcher in huis. Waar past de plafondlamp binnen dit alles? Een plafondlamp is allereerst super geschikt wanneer een ruimte een wat lager plafond heeft. Doordat deze lamp direct aan het plafond bevestigd wordt belemmerd deze de vrije doorgang niet. Plafondlampen kunnen daarnaast ingezet worden als basisverlichting waarmee een hele ruimte belicht wordt. Kies je voor een variant met dimmer dan kun je dit licht van praktisch helder aanpassen naar een diffuus, zachter licht. Een variant op de plafondlamp is de spot, waarmee je juist weer iets specifiek kunt uitlichten binnen een ruimte.

Voor iedere ruimte de juiste verlichting

Per ruimte kun je variëren met de verlichting, afgestemd op specifieke activiteiten en de en sfeer die je wilt creëren. Hierbij kun je meerdere lichtbronnen combineren. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Dit vertrek is gebaat bij een goede basisverlichting door een plafondlamp of plafondspots met veel lichtopbrengst. Daarbij kun boven de eettafel kiezen voor een mooie hanglamp en wil je misschien ook nog een goede leeslamp zodat je in je favoriete stoel de krant of een boek kunt lezen. Per ruimte kun je kiezen uit verschillende lichtmogelijkheden die aansluiten bij de verschillende functies van de ruimtes. Wil je hier meer over weten? Een aanrader is de website van verlichtingszaak Straluma. Hier vind je allerlei verlichtingstips die specifiek per ruimte uitgediept worden.

Trendkleur: goud

Ga je verhuizen of zijn de verlichtingsbronnen in je woning aan vervanging toe? Bij het uitzoeken van plafondlampen, wandlampen en hanglampen is de keuze groot. De trends voor het komende jaar worden weerspiegeld in het aanbod. Dit jaar is goud als kleur al erg populair en in 2020 zet deze trendkleur zich door. Dit geldt voor accessoires maar ook zeker voor verlichting. Daarbij is de combinatie met zwart erg mooi en van het moment. Zo zie je bijvoorbeeld zwarte lampen met een goudkleurige binnenkant die je ruimte meteen een chique uitstraling geven.

Trendmaterialen: glas en staal

Een andere verlichtingstrend voor 2020 is het gebruik van het materiaal glas. Dit materiaalgebruik is terug te zien bij de vervaardiging van hanglampen, wandlampen, plafondlampen en tafellampen. Denk hierbij niet alleen aan amber, helder en smoke glas maar ook aan gekleurd glas. Een ander populair materiaal is staal. Lampen vervaardigd met stalen elementen hebben een robuuste, stoere uitstraling. Deze verlichtingsbronnen sluiten naadloos aan bij onder meer een industrieel interieur.

 

Laatste nieuws