Geen sweet sixteen voor prinses Amalia

Prinses Amalia wordt deze maand alweer zestien jaar oud. Tijd voor een sweet sixteen zou je denken, maar niet als het aan moeder Máxima ligt. RTL Boulevard sprak met de koningin over haar dochters verjaardag.
Geen sweet sixteen voor prinses Amalia

Prinses Amalia wordt deze maand alweer zestien jaar oud. Tijd voor een sweet sixteen zou je denken, maar niet als het aan moeder Máxima ligt. RTL Boulevard sprak met de koningin over haar dochters verjaardag. 

Druk

Hoewel Amalia 'gewoon' naar de middelbare school gaat, zit een groot feest samen met haar vriendinnen er niet in voor de prinses. "Het wordt niet groots gevierd. Ze moet heel veel werk doen voor school. Het is het einde van het jaar en Sinterklaas: allerlei festiviteiten", vertelt Máxima aan presentator Marc van der Linden.

Trots

Geen big sweet sixteen dus voor de kroonprinses, maar wel een feestje in klein gezelschap. "We zullen echt enorm zingen en op naar de komende twee jaar. Waarschijnlijk de laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten." De prinses wordt over twee jaar achttien jaar oud en de koningin vreest dat Amalia dan haar vleugels zal gaan uitslaan. "Dat kan heel snel gebeuren".

Máxima geniet daarom extra van de momenten met haar oudste dochter, op wie ze naar eigen zeggen heel erg trots is." Ze groeit snel, ze groeit mooi, ze is een fantastische dochter... Een fantastische vriendin. Ik ben apetrots op haar."

Laatste nieuws