Dit is de reden waarom royals hoeden dragen

Hoeden en andere hoofddeksels zijn niet weg te denken bij de Britse royals. Van Queen Elizabeth tot aan prinsessen Beatrice en Eugenie… Allemaal hebben ze er wel eentje gedragen. Maar waarom zijn hoeden zo belangrijk? Wij leggen het uit…
Dit is de reden waarom royals hoeden dragen

Etiquette

Volgens William Hanson, docent etiquette bij The English Manner, wordt het als een goede etiquette beschouwd als dames een hoed dragen, helemaal tijdens koninklijke bruiloften, vertelde hij aan het Britse tijdschrift Town & Country. 

queen_mum_philip_1957_bsr

“Tot in de jaren 50 werden dames zelden zonder hoed gezien, omdat het niet normaal was dat dames hun haar in het openbaar lieten zien. Maar dat is allemaal veranderd en hoeden zijn nu gereserveerd voor meer formele gelegenheden”, vertelde Diana Mather, docente van The English Manner, aan de BBC.

diana_1988_anp

Cultuur

Hoeden worden echt gezien als onderdeel van de Britse cultuur. “Als het gaat om een speciale gelegenheid in de Britse samenleving, is de speciale gelegenheid niet compleet zonder hoed,” vertelde Hilary Alexander, voormalig moderedacteur bij Daily Telegraph.

kate_2016_portret_gi
gettyimages-898515150

Rijkdom

Volgens Marie Galvin, een hoedenmaker, stralen de hoofddeksels rijkdom uit. Een reden waarom sommige vrouwen ervoor kiezen om hoofddeksels te dragen.

gettyimages-145753487
edward_sophie_2018_bsr_gezin

 

Laatste nieuws