De Nationale Opera door Wozzeck genomineerd voor Grammy Award

Wozzeck, de opname van de geprezen opera van componist Alban Berg, is genomineerd voor een Grammy Award in de categorie 'Best Opera Recording.'
De Nationale Opera door Wozzeck genomineerd voor Grammy Award

Co-productie

De registratie van Wozzeck is een co-productie van De Nationale Opera en de Franse producent Francois Roussillon (Fraprod) en werd positief ontvangen toen hij in maart en april 2017 te zien was bij de Nationale Opera in Amsterdam. De regie was in handen van Krzysztof Warlikowski en chef-dirigent Marc Albrecht leidde het Nederlands Philharmonisch Orkest. De zang werd uitgevoerd door Christopher Maltman en Eva-Maria Westbroek die de hoofdrollen vertolkten. Daarnaast speelde in de categorie zang het Koor van De Nationale Opera en het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (Nieuw Vocaal Amsterdam) een grote rol.

Het verhaal

Wijlen Alban Berg was dienstplichtig in de Eerste Wereldoorlog en vertaalde het menselijk leed waarin hij te maken had gehad naar deze opera, die gebaseerd is op het toneelstuk Woyzeck van Georg Büchner. Het vertelt het verhaal over soldaat Wozzeck (Maltman) en Marie (Westbroek). Of De Nationale Opera de Grammy Award in de wacht sleept, blijft nog even spannend. The Grammys 2019 worden op 26 januari 2020 uitgereikt in Los Angeles.

Laatste nieuws