5 inspiratiebronnen voor een verrassend, smaakvol diner

'Wat zal ik vanavond koken?', is een dagelijks terugkerende vraag die soms heel lastig te beantwoorden is. Zeker als je geen ster bent in de keuken of weinig kookinspiratie hebt. Máár, daar zijn oplossingen voor! Hoe je je kookbrein op een leuke, efficiënte manier stimuleert, lees je hier.
5 inspiratiebronnen voor een verrassend, smaakvol diner

1. Familie of vrienden

De legendarische uitspraak sharing is caring is niet voor niets in het leven geroepen. Daarbij ben je vast en zeker niet de enige in je vrienden- en/of familiekring die het lastig vindt om te bedenken wat je 's avonds gaat eten. Help elkaar daarom door recepten te delen. Wedden dat je tante een aantal smaakvolle, makkelijke en gezonde recepten voor je achter de hand heeft?

2. Kookboeken

Hoewel dit de meest voor de hand liggende tip is om kookinspiratie op te doen en menig huishouden écht wel een aantal exemplaren thuis heeft liggen, blijkt er in de praktijk weinig gebruik gemaakt te worden van kookboeken. Pak daarom eens dat boek dat je twee jaar gelegen als kerstcadeau hebt gekregen eens van de boekenplank, blaas het stof eraf en ga ermee aan de slag. Mocht je nu écht geen kookboek in huis hebben, of je inspiratie liever online vergaren, kun je ook altijd foodblogs bezoeken.

3. Laat je verrassen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het leuk vindt om je te laten verrassen met 'wat de pot' schaft. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de recepten-matchmaker van Hello Fresh, die op basis van jouw voorkeuren, je hebt dus wel een kléin beetje inspraak, heerlijke en verrassende recepten maakt. Leuk en makkelijk!

4. Uit de comfort-zone

Veel mensen hebben in de supermarkt zo hun vaste route. Van het groente- en fruitschap sjees je naar de broodafdeling, de zoete lekkernijen en de zuivelproducten, om de gebruikelijke benodigdheden in je winkelwagentje te doen. En dat is zonde. Maak eens een ommetje en begin je route bijvoorbeeld bij het vegetarische schap. Stop producten in je wagentje die je normaal niet zo snel zou pakken. Wie weet ontdek je wel iets dat je heel lekker vindt en stimuleren deze producten tot nieuwe receptideeën.

5. Pinterest

Plaatjes kijken van mooi opgemaakte borden met zalige producten doet watertanden en zorgt voor inspiratie. Een favoriet medium onder de redactieleden om eet-inspiratie op te doen is Pinterest. Download de app, zoek op een gerecht of product dat je lekker vindt - bijvoorbeeld pasta met champignons- en geloof ons: na 10 seconden scrollen heb je gegarandeerd een aantal gerechten gespot die je wil maken. Smakelijk!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2d9fb515948', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws