Shoptip: de Diamonds Boutique van Schaap en Citroen

Als er iets is waar Elegance dol op is, dan is het diamantshoppen. Hetzij om inspiratie op te doen, hetzij om te kopen... Deel jij deze passie met ons? Breng dan een bezoek aan de Diamonds Boutique van Schaap en Citroen.
Shoptip: de Diamonds Boutique van Schaap en Citroen

Niet voor niets is de legendarische uitspraak ‘Diamonds are a girls best friend’ wereldwijd befaamd. Met dat gegeven in het achterhoofd openden juwelier Schaap en Citroen en diamantenmaker Royal Asscher vorig jaar de Diamonds Boutique aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De store is ingericht door Monique des Bouvrie en is tot op heden de enige Schaap en Citroen-boetiek die zich volledig focust op diamanten. Naast classics en nouveautés shop je hier een zeer uitgebreide collectie Royal Asscher-juwelen. Van (letterlijk) schitterende ringen tot armbanden, colliers en oorsieraden, de Diamonds Boutique biedt joaillerie waar het vrouwenhart sneller van gaat kloppen.

Juwelen die het hart sneller laten kloppen

Geschiedenis

Schaap en Citroen is al ruim 130 jaar hét adres voor sieraden, diamanten en horloges – leuk om te weten: begin jaren 50 was het huis de eerste Rolex-vertegenwoordiger in Nederland. Het ontstaanvan het juwelenhuis gaat terug tot 1827, het jaar waarin Barend Roelof Citroen een juwelierszaak opende in de Jodenbreestraat in Amsterdam. Enkele jaren later verhuisde Citroen zijn zaak naarde Nieuwendijk, wat toen de belangrijkste winkelstraat van de hoofdstad was. In 1888 opende Moses Schaap een juwelierswinkel aan de Steenweg in Utrecht. Zijn zaak lag parallel aan die van Barend Citroen. In 1969 wordt de firma Schaap overgenomen door Sander van Gelder, die twee jaar later tevens de Amsterdamse firma Citroen overneemt. Van Gelder besluit de firma’s te fuseren envanaf dat moment is juwelenhuis Schaap en Citroen geboren. Sinds 2009 is het bedrijf in handen van het gerenommeerde, Limburgse familieconcern Leon Martens, dat Schaap en Citroen de laatste jaren succesvol heeft laten groeien. Zo zit er inmiddels in vrijwel elke grote winkelstad een boetiek en zijn er de laatste jaren in Amsterdam een aantal speciaalzaken bijgekomen, zoals de Rolex Boutique en Diamonds Boutique.

schaapcitroen.nl, P.C. Hooftstraat 142-F, Amsterdam

Laatste nieuws