Dit iconische wandelpad in Chinque Terre gaat na 12 jaar bijna weer open

Liefhebbers van Italië kunnen niet om Chinque Terre heen. De vijf prachtige dorpjes aan de kust zijn een absolute must see. Wat sommigen niet weten, is dat de dorpjes worden verbonden door wandelpaden, waarvan er één na jaren gesloten te zijn, bijna weer open gaat.
Dit iconische wandelpad in Chinque Terre gaat na 12 jaar bijna weer open

Via dell'Amore

Het 1-kilometer lange wandelpad, beter bekend als Via dell’Amore, werd in 2012 gesloten nadat vier toeristen gewond raakten bij een aardverschuiving. Twaalf miljoen euro moest er verzameld worden om het pad weer begaanbaar te maken. Inmiddels is het 2019 en is er nog niets verbeterd aan het pad.

Beroemdste wandelpaden

Het gaat zeker tot 2023 duren om al het werk te voltooien, maar dat het gaat gebeuren staat na al die jaren eindelijk vast. De gouveneur van Ligurië, Giovanni Toti, noemt het uitstellen van de renovatie van een van de beroemdste wandelpaden onaanvaardbaar.

Alternatieven

Voor iedereen die eerder dan 2023 Chinque Terre wil bezoeken, niet getreurd. Er zijn namelijk genoeg andere wandelpaden in het gebied. Kies bijvoorbeeld voor het blauwe pad langs de zee of het rode pad dat begint in Portovenere en omhoogloopt tot Levanto. 

Laatste nieuws