De burgermeisjes die plotseling prinses werden

Als gewoon meisje een prins aan de haak slaan en jezelf prinses kunnen noemen. Geen zelfgesmeerde boterhammen, maar diners met luxe zilverwerk. Het overkwam deze meisjes die op slag verliefd werden op hun prince Charming.
De burgermeisjes die plotseling prinses werden

Nederland

nederland_maxima_1999_anp

In 2001 was het hoge woord eruit: kroonprins Willem-Alexander ging trouwen met de Argentijnse Máxima Zorreguieta die hij tegen het lijf was gelopen in New York. Zij werkte daar bij de Deutsche Bank als Vice-President Institutionele Verkoop. Een jaar later, stapte ze in het huwelijksbootje met de Nederlandse prins en werd zij kroonprinses van het Koninkrijk der Nederlanden. Een paar jaar daarna mogen we haar koningin van ons land noemen en zijn we een drietal prinsesjes rijker.

staatsiefoto-koningin-maxima-in-burgerzaal---2018---erwin-olaf---liggend

Engeland

engeland_william_kate_st_andrews

Kate leerde haar Britse prins kennen op de St. Andrews Universiteit in Schotland waar ze beiden studeerden. Na een lange periode van daten, een korte break-up, verloofden zij zich uiteindelijk. Na haar studie werkte Kate voor een korte periode voor de kledinglijn Jigsaw, waarna ze besloot voor het bedrijf van haar ouders te gaan werken. Inmiddels zijn ze getrouwd, is ze moeder van drie en heeft ze een volgepropte agenda vol royal gelegenheden.

kate_william_kinderen_2018

 

meghan_bankje_bsr

Prins William is niet de enige die is getrouwd met een burgermeisje, maar ook zijn broertje Harry. Meghan is de nieuwste in de Britse royal familie, maar op het gebied van camera’s de hele dag om je heen hebben, is ze erg ervaren. Voordat ze met prins Harry in het huwelijksbootje stapte, had ze een permanente rol in de hitserie Suits. Ook deed ze modellenwerk, plaatste foto’s op social media en schreef ze op haar blog. Een gemeenschappelijke vriend stelde de prins en Meghan aan elkaar voor, wat een groot succes bleek te zijn. Na een verloving van een jaar, stapten ze vorig jaar mei in het huwelijksbootje. Ook hebben ze inmiddels een zoon samen genaamd Archie.

36094328_bsr_agency

Zweden

sofia_2018_portret_kh

De grootste metamorfose onderging Sofia Hellqvist, de Zweedse prinses die is getrouwd met prins Carl Philip. Voordat ze elkaar leerden kennen, werkte Sofia als lingeriemodel, deed ze mee aan een realityshow en had ze een grote tattoo op haar arm, die inmiddels is verwijderd. Tussen de prins en Sofia was het direct een leuke match: zij gaf de zwaar dyslectische prins meer zelfvertrouwen en hij moedigde haar aan om meer te doen met haar belangstelling voor goede doelen.

Spanje

spanje_letizia_als_kind_1984_anp_02

Journalist en nieuwslezeres Letizia Rocasolano was, net als Meghan, gewend aan de aandacht van de camera’s. Als lid van de media wist ze precies hoe ze onder de radar moest blijven. Haar verloving met kroonprins Felipe van Spanje in 2003 was dan ook vrijwel voor iedereen een verrassing. Ze werd in 2014 koningin van Spanje en is moeder van twee kinderen.

letizia_cartier_diamant_en_parel_tiara_april_2018_anp_04
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2d90fc39f4c', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws