Ontspannen in... Saint-Tropez

Nog even lekker weg nu de herfst weer begint? Dan is Hotel La Réserve Ramatuelle, dat vlak bij Saint-Tropez aan de kust ligt, een goede tip. Alles klopt hier: de entree met wijde open ingang en een doorkijk naar de Middellandse Zee. Banken en personeel in beige en wittinten en veel hout om het strakke interieur iets huiselijks te geven. Hoofdredactrice Hilde Veeren neemt je mee naar deze bestemming.
Ontspannen in... Saint-Tropez
Nog even lekker weg nu de herfst weer begint? Dan is Hotel La Réserve Ramatuelle, dat vlak bij Saint-Tropez aan de kust ligt, een goede tip. Alles klopt hier: de entree met wijde open ingang en een doorkijk naar de Middellandse Zee. Banken en personeel in beige en wittinten en veel hout om het strakke interieur iets huiselijks te geven. Hoofdredactrice Hilde Veeren neemt je mee naar deze bestemming.  

Het hotel

De komende dagen ben ik niet van plan het hotel te verlaten. Het heeft namelijk alles wat ik wens: een zwembad met poolrestaurant, een spa en gym, een wandelpad naar de zee en twee restaurants (waarvan een met ster). En dan is er nog het uitzicht. Die schitterende blauwe zee met op de voorgrond felgroene naaldbomen. Vanuit mijn kamer, vanaf de receptie, tijdens het ontbijt en ook vanuit mijn yogaposities is hij altijd te zien. En het verveelt nooit. Dus nee, ik hoef hier helemaal niet weg. 

Eten

Wat ik hier wel doe is veel eten. Bij het zwembad staan toast met gerookte aubergine, pasta met verse tomaten, knoflook en pecorino en een verrukkelijke tiramisu op het menu. In het met Michelinster bekroonde restaurant La Voile eet ik onder meer blauwvintonijn met groenten en een zachtgekookt kwarteleitje. Het dessert, een gigantische soufflé, wordt spectaculair opgediend in een enorme pan met rabarber en rode vruchten. En dan is er ook nog het Japanse restaurant op het dakterras met een nog spectaculairder uitzicht.

Schermafbeelding 2019-09-27 om 16.46.37

Relaxen

Veel mensen komen hier niet om te eten, maar om op te laden na een burn-out of om af te vallen. De spa biedt bijvoorbeeld een speciale Nescens Bootcamp Experience, waarbij je zeven dagen lang met een sportcoach aan de slag gaat, een persoonlijk gezond menu krijgt en dagelijks wordt verwend met signature­treatments in de spa.

Erop uit

Ook leuk: mocht je toch even weg willen, dan heeft het hotel een speciale shuttleservice naar de markt van Saint-Tropez (retailtherapie past prima in het bredere therapieaanbod van het hotel, toch?) of je bezoekt de beachclub van hotel La Réserve à la Plage en bestelt er burrata met truffel, een tempura-courgettebloem gevuld met munt-ricotta en zelfgemaakte nacho’s met Peruaanse guacamole. Dat bootcamp- programma kan ook een andere keer..

 

 

Laatste nieuws