Binnenkijken bij Holly Vaughan

Interieurstylist Holly Vaughan zocht met haar gezin vooral naar rust en ruimte, weg uit het drukke Londen. Die vond ze in een pittoresk huisje op het Britse platteland.
Binnenkijken bij Holly Vaughan

Wat het uit 1763 stammende houten huisje in het Britse Steep Marsh vooral nodig had toen Holly Vaughan en haar man Will erop stuitten, was liefde, een hoop liefde. Het vijf slaapkamers tellende onderkomen was totaal vervallen, maar als interieur­stylist wist Vaughan daar met haar oog voor detail doorheen te kijken. ‘Het viel zo’n beetje uit elkaar, maar het was het karakteristieke van het huisje dat ons aantrok.’

Rustpunt

Het stel was al een paar maanden op zoek naar een rustpunt om het drukke Londen te ontvluchten. ‘Nog voor we de oprit opreden en waren uitgestapt, waren we al verkocht’, vertelt Holly. De vorige eigenaren hadden het huisje met respect uitgebouwd en het was allemaal leefbaar. ‘Maar het was niet warm en uitnodigend’, herinnert ze zich de eerste ontmoeting nu vijf jaar geleden. ‘Het huis zag er oud en moe uit.’ Dat laatste was Holly misschien zelf ook wel, om eerlijk te zijn. Vlak ervoor had ze het huwelijk van een goede vriend georganiseerd. Een intensieve klus, en aanleiding voor het zoeken naar de juiste balans tussen genieten en haar drukke werkzaamheden als eventplanner en interieurstylist. Dit project greep ze niet alleen aan om een fijne rustplek te creëren, maar ook om met een frisse blik naar haar bedrijf te kijken.

Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.33.36

Interieur

De binnenkant van het huis werd gestript en er kwam een nieuwe keuken. De originele houten balken werden van een verse laag vernis voorzien en de muren werden grondig geschuurd, zodat ze in gedurfde blauwtinten konden worden geschilderd. ‘Ik wilde moderne elementen combineren metoriginele’, zo zegt ze. ‘We hebben de authentieke architectuur en houten elementen behouden, maar de ruimte nieuw leven ingeblazen met moderne patronen en kleur.’ Het meeste deed het stel zelf, ’s avonds en in het weekend. Met achter hen een zelf samengesteld dreamteam. Elke kamer werd grondig aangepakt, waarbij de keuken, bijkeuken en twee badkamers opnieuw werden ingericht. Alle kamers werden voorzien van nieuwe vloeren.

'Dit huis heeft het beste van twee werelden: mooi en stil, maar binnen no-time in de stad'
Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.53.09
Schermafbeelding 2019-09-11 om 16.08.45

Hoogtepunten

Na vijf jaar wonen weten de eigenaren het zeker: hun favoriete plek van het huis is de slaapkamer, met haar donkergeverfde eikenhouten vloer (‘Eng, maar ik ben zo blij dat we het hebben gedaan!’), haar welvende plafonds en het door haar man van zelf verzameld hout in elkaar getimmerde bed. Maar bovenal is daar het grootse uitzicht op de kleurrijke velden en de natuur. Sowieso is de ligging van het huisje heerlijk. ‘In een klein dorpje, dus vrij afgelegen, omringd door slechts een handvol buren en veel groen en grond. En dat op slechts een uur rijden van Londen. Het beste van twee werelden: mooi en stil, maar binnen no-time in de stad, wat ook een fijne gedachte is.

Schermafbeelding 2019-09-11 om 16.04.03
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f902bf26099a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws