Dineren als een royal doe je zo

Peperduur servies? Ja. Eeuwenoud tafellinnen? Check. Superchic eten? Is in huis. Maar, dan ben je er nog niet. Dineren als een royal is namelijk een vak apart.
Dineren als een royal doe je zo

Dresscode

Zoals je stiekem natuurlijk al wel weet, worden koninklijkheden met officiële diners geheel dressed up ten tonele verwacht. Uiteraard met de nodige schitterende accessoires en schoenen. En daarbij geldt: hoe uitbundiger hoe beter.

Kliekjes

Vooral de Britse koningin Elizabeth is niet vies van leftovers. Ze wil graag dat álles benut wordt in de royal keuken. Ze zou het zonde vinden om dingen weg te gooien. Waarvan akte.

Knoflook

Op Buckingham Palace is knoflook ten strengste verboden. De reden? Je krijgt er zo'n slechte adem van. Zelfs het personeel mag geen knoflook tijdens werkuren eten. Dit om onaangename interacties met gasten, bezoekers of buitenlandse hoogwaardigheidbekleders te voorkomen.

Schaaldieren

Je zult geen lekker kreeftje voorgeschoteld krijgen wanneer je bij Queen Elizabeth aanschuift. Schaaldieren zijn een te groot risico. De schelpdieren zijn van nature een beruchte bron van voedselvergiftiging en dragen een groot risico qua overdraagbare ziektes met zich mee.

Pasta

Hoewel het een simpel en makkelijk gerecht is, is het geen optie voor het koningshuis. Bovendien zijn aardappels en rijst ook beperkt bij speciale diners.

Thee

Tea time o'clock! Een relaxed momentje in het drukke schema van een royal, maar een pittige klus wanneer je het kunstje niet onder de knie hebt. Er is namelijk een heuse manier om een theekopje correct vast te houden. De royals gebruiken hun duim en wijsvinger om de bovenkant van het handvat vast te houden. De middelvinger ondersteunt de onderkant. Ook geldt de regel dat je op één dezelfde plek blijft nippen, zodat er maar op één plek lippenstift zit. Ha, goed om te weten!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'taboola-below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2da03328e1b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws