Bezoek het allereerste champagnefestival van Nederland

Van 28 tot 30 juni staat het Rembrandtpark in Amsterdam in het teken van champagne. Het eerste champagnefestival van Nederland, Fête du Champagne, vindt dan plaats.
Bezoek het allereerste champagnefestival van Nederland

Festival

Zomers zijn dé tijd voor festivals en dus ook voor het eerste champagnefestival van Nederland. Tijdens het driedaagse festival waan je je even in Frankrijk en verdwaal je niet alleen in alles wat met champagne te maken heeft, maar ook met crémants en wijnen. Zo zijn er van die drie ruim 100 verschillende soorten te proeven en heb je al voor een paar euro een goed glas bubbels in de hand.

Huizen en streken

Tijdens het Fête du Champagne staat champagne natuurlijk centraal. Geniet van de bekendere champagnehuizen zoals Deutz en Armand de Brignac of proef juist champagnes van de kleinere wijnboeren. En wil je ook iets anders proeven dan wijn uit de Champagne? Crémants uit streken als de Loire, Elzas en Bordeaux zijn ook in overvloed aanwezig.

Frankrijk

Heerlijk die Franse wijnen, maar het festival weet dat het land ons nóg meer te bieden heeft. Zo zijn er allerlei Franse elementen aan het festival toegevoegd, zodat de beleving compleet is en kun je meer doen dan alleen proeven: doe mee aan een champagnequiz, stamp zelf druiven of sabreer een fles bubbels terwijl je Franse chansons hoort. Hoeft allemaal niet op een lege maag, want verschillende bistro's prepareren de lekkerste hapjes en gerechten zoals confit de canard en biologische foie gras. Bij zijn!

Voor meer informatie en kaartjes, klik hier

Laatste nieuws